ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Πετυχημένη η ολομέλεια για τον Απρίλιο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών ξενοδοχείων πραγματοποίησε την μηνιαία ολομέλεια του με επίκαιρα θέματα που αφορούν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Αρχικά ο πρόεδρος κ. Σφακιανάκης Γιώργος, καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τα μέλη, τους ομιλητές για την παρουσία τους.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στην ολομέλεια:

Η κ. Πανκόβα Καρίνα παρουσίασε την εταιρεία Fly & Sail IKE, η οποία παρέχει ημερήσιες εκδρομές με καταμαράν DanEri Yachts και πτήσεις με αερόστατο στο Λασίθι VIVA let’s fly που χαρίζουν μοναδικές εμπειρίες με πιστοποιημένη ασφάλεια.

Ο κ. Τζιλιβάκης Γιώργος Διοικητής Ελλάδος της επιθεώρησης εργασίας, μίλησε για την αναβάθμιση λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής με πιο στοχευμένους ελέγχους, καθώς επίσης τόνισε ότι το σύστημα ψηφιακής κάρτας έχει σκοπό την διαφάνεια και την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Ο κ. Παπαδάκης Αντώνιος υγιεινολόγος – επόπτης δημόσιας υγείας Περιφέρειας Κρήτης ενημέρωσε για τις αναδυόμενες υγειονομικές προκλήσεις με την έναρξη της τουριστικής περιόδου εφιστώντας την προσοχή στα μέτρα πρόληψης των διάφορων νοσημάτων και την γρήγορη παρέμβαση για την αποφυγή διασποράς.

Ο κ. Τζεδάκης Σταύρος Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης σε θέματα αγροδιατροφής ενημέρωσε για την αγροδιατροφική σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης που είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των ποιοτικών προϊόντων, τα οποία παράγονται εντός της Περιφέρειας της και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ευρύτερου Επιχειρησιακού Σχεδίου «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων».

Το πεδίο δραστηριοποίησης της Σύμπραξης είναι ο πρωτογενής, ο δευτερογενής τομέας, η εστίαση και η σύνδεσή τους με τον τουρισμό.

Ο κ. Στρατάκης Άρης διευθυντής ΠΥΤ Κρήτης, έκανε σύντομη ενημέρωση σχετικά με τους ναυαγοσώστες πισίνας και άλλα επίκαιρα θέματα.

Ο κ. Καμπουράκης Λέανδρος εκπρόσωπος τουριστικής αστυνομίας ενημέρωσε για τρέχοντα θέματα που αφορούν τα ξενοδοχεία και τους ελέγχους.

Ακολούθησε ενημέρωση από την κ. κ Halina Strzyzewska (Group Head του FTI) για την τουριστική σεζόν, με τις κρατήσεις να πηγαίνουν πολύ καλά και είπε χαρακτηριστικά πως η Κρήτη είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός στην Ελλάδα.

Ο κ. Νικολάου Χρήστος μέλος του Συλλόγου μίλησε για την εξοικονόμηση Νερού και πρότεινε εναλλακτικές λύσεις, ένα θέμα που θα απασχολήσει πολύ το επόμενο διάστημα.

Στην συνέχεια έγινε ενημέρωση και συζήτηση μεταξύ των μελών για την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προέδρου του Συλλόγου, στον διευθυντή κ. Καρουζάκη Σεραφείμ για την άψογη φιλοξενία και ακολούθησε δείπνο στο εστιατόριο, προσφορά του ξενοδοχείου.

Σχολιάστε