ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Πιλοτικό πρόγραμμα για το άνοιγμα των πτήσεων ΗΠΑ-Ευρώπης ζητούν οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες

Τη δημιουργία κοινού πιλοτικού προγράμματος μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ ζητούν οι μεγάλοι όμιλοι αερομεταφορών American, United, Lufthansa Group και International Airlines Group (μητρική της British Airways), με επιστολή τους προς τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Mike Pence, και την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Yiva Johansson, ώστε να διευκολυνθεί η επανεκκίνηση των διατλαντικών ταξιδίων.

Ένα συντονισμένο πρόγραμμα ελέγχου για κορωνοϊό θα μπορούσε να είναι το κλειδί που θα δώσει την εμπιστοσύνη για να ξεκινήσουν και πάλι οι υπηρεσίες χωρίς απαίτηση καραντίνας ή άλλους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, αναφέρουν στην επιστολή τους οι αερομεταφορείς.

Προς το παρόν, οι ΗΠΑ απαγορεύουν τα ταξίδια από την ΕΕ και το Ην. Βασίλειο και η ΕΕ έχει ανοίξει τα σύνορά της σε τρίτες χώρες, όχι όμως στις ΗΠΑ.

Οι αερομεταφορείς αναφέρουν ότι η επανεκκίνηση των ταξιδίων μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ είναι επείγουσα ανάγκη και θα πρέπει να γίνει ομαλά προς όφελος της παγκόσμιας οικονομίας. Το άνοιγμα των ταξιδίων αυτών αποτελεί επίσης το κλειδί για τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί σοβαρά από την υγειονομική κρίση.

Σημειώνουν δε ότι τα τεστ κορωνοϊού έχουν καθιερωθεί σε όλο τον κόσμο ως εργαλείο αποφυγής αυστηρότερων μέτρων προστασίας της υγείας.

Σχολιάστε