ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ποιο είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης – Αλλαγή στην πρώτη θέση!

Εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού ένα αεροδρόμιο κέρδισε τον τίτλο του πιο πολυσύχναστου στην Ευρώπη, ρίχνοντας από τη θέση του τον παραδοσιακό νικητή κάθε χρονιάς!

Αεροδρόμιο Χίθροου Λονδίνο πολυσύχναστο επιβάτες πανοραμική λήψη αεροπλάνων

Το αεροδρόμιο του Χίθροου, έχασε το “στέμμα” του ως πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης, δίνοντας τη θέση του στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι. Ο λόγος; Η απότομη πτώση του αριθμού των επιβατών στο Χίθροου.

Αεροδρόμιο Χίθροου Λονδίνο πολυσύχναστο επιβάτες στα γκισέ

Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου κάλεσε την κυβέρνηση να εισαγάγει τεστ για τον κορονοϊό πριν από την αναχώρηση αλλά και να δημιουργήσει μια αερογέφυρα με τις ΗΠΑ, καθώς ο αριθμός των ταξιδιωτών που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο μειώνεται, ενώ πάνω από 200 ευρωπαϊκά αεροδρόμια κινδυνεύουν με χρεοκοπία!

Αεροδρόμιο Χίθροου Λονδίνο πολυσύχναστο επιβάτες με μάσκες

Επιπλέον, προειδοποίησε ότι τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Άμστερνταμ “κερδίζουν έδαφος”, ενώ σημείωσε πως το Σαρλ ντε Γκολ ξεπέρασε το Χίθροου ως το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της ηπείρου, για πρώτη φορά.

Μειωμένη επιβατική κίνηση

Οι αριθμοί επιβατών στο Χίθροου κατά τους εννέα μήνες (που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου) μειώθηκαν κατά 68,9%, ήτοι στα 19 εκατομμύρια, σε σύγκριση με 61 εκατομμύρια τον προηγούμενο χρόνο.

Τα έσοδα επίσης μειώθηκαν στο 58,7% και σε 951 εκατ. λίρες, ενώ οι απώλειες αυξήθηκαν από 76 εκατ. λίρες σε 1,5 δις λίρες. “Η Βρετανία υστερεί επειδή είμαστε πολύ αργοί για να δεχτούμε τεστ επιβατών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου.

Μάλιστα σημείωσε με νόημα: “Ας κάνουμε ξανά τη Βρετανία νικητή. Βάζοντας τεστ για να ανοίξουμε μια πιλοτική αεροπορική γέφυρα στην Αμερική. Κάτι που θα ξεκινήσει την οικονομική ανάκαμψή μας και θα βάλει το Ηνωμένο Βασίλειο μπροστά από τους ευρωπαϊκούς αντιπάλους μας”.

Σχολιάστε