ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Πτήσεις αεροπορικών εταιρειών με προορισμό το…πουθενά! Καινοτομία ή νέα τάση στο ταξίδι;

Τον περασμένο μήνα η αεροπορική εταιρεία Eva Air ξεκίνησε πτήσεις με ένα από τα αεροσκάφη Hello Kitty με αναχώρηση και προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Taoyuan της Ταϊπέι στην Κίνα. Δηλαδή ταξιδιώτες φτάνουν στο Αεροδρόμιο της Ταϊβάν για να ταξιδέψουν για… το πουθενά.

Η πτήση διάρκειας 2 ωρών και 45 λεπτών, στην πραγματικότητα είναι ένα ταξίδι σε υψόμετρο 20.000 έως 25.000 πόδια που δίνει στους επιβάτες μια πιο κοντινή θέα της Ταϊβάν και των Νήσων Ryukyu της Ιαπωνίας.

Τώρα και η Singapore Airlines σχεδιάζει κάτι αντίστοιχο, δηλαδή «πτήση για το πουθενά». Οι πτήσεις που απογειώνονται και προσγειώνονται από το ίδιο μέρος, στην περίπτωση της Singapore Airlines το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης, ενδέχεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.

Η Singapore Airlines δεν επιβεβαίωσε «τις πτήσεις για το πουθενά» και εκπρόσωπός της είπε στο CNBC ότι «κανένα από αυτά τα σχέδια δεν έχει επιβεβαιωθεί».

Ο Stefan Wood, διευθύνων σύμβουλος της Singapore Air Charter, μιας ιδιωτικής υπηρεσίας τζετ, δήλωσε στο CNBC Global Traveller ότι έδωσε την ιδέα πριν από μήνες ένα concept που εξελίχθηκε με την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων που προσφέρουν ποτά, μεταφορές με λιμουζίνα και διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία.

O ιαπωνικός αερομεταφορέας All Nippon Airways στα τέλη Αυγούστου ξεκίνησε εικονικές πτήσες διάρκειας 90 λεπτών σε ένα αεροσκάφος «Flying Honu» Airbus A380.

Πηγή Airnews.gr

Σχολιάστε