ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ρώσοι t.o’s: Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων θα καθορίσουν τη ροή των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα

Ακριβή υπόθεση αποτελούν προς το παρόν για τους Ρώσους τα οργανωμένα ταξίδια στην Ελλάδα, καθώς οι τιμές των αεροπορικών συνδέσεων βρίσκονται στα ύψη.

Ωστόσο, οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ εκτιμούν ότι μόλις οι συνδέσεις αυτές πυκνώσουν, μετά και την σχετική έγκριση των Ρωσικών αρχών, δεν θα επιβαρύνουν υπερβολικά την τιμή του τελικού πακέτου διακοπών στους Ελληνικούς προορισμούς και θα κάνουν τα πακέτα στη χώρα μας πιο ελκυστικά για μαζικό τουρισμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα της Ένωσης Ρώσων τουρ οπερέιτορ, ΑΤΟR, οι τιμές στις αερομεταφορές από τη Ρωσία για Ελλάδα δεν υπήρξαν ποτέ πιο υψηλές. Ένα εισιτήριο μονής διαδρομής με την Aeroflot από τη Μόσχα προς Θεσσαλονίκη στις 17 Ιουλίου κοστίζει 78,8 χιλιάδες ρούβλια το άτομο και το αντίστοιχο με Aegean Airlines μια ημέρα νωρίτερα κοστίζει 37,6 χιλιάδες.

Τον Αύγουστο, οι τιμές της Aeroflot μειώνονται, με το κόστος να πέφτει στα 44 χιλιάδες ρούβλια για αναχώρηση στις 7 Αυγούστου.

Στις 18 Ιουλίου προσφέρεται πτήση από τη Μόσχα στο Ηράκλειο με την Aegean Airlines έναντι 24 χιλιάδων ρουβλίων ενώ οι τιμές της S7 ξεκινούν από 29 χιλιάδες ρούβλια με αναχώρηση στις 20 Ιουλίου. Με την Aeroflot οι Ρώσοι μπορούν να ταξιδέψουν από Μόσχα προς Ηράκλειο έναντι 61 χιλιάδων ρουβλίων στις 22 Ιουλίου.

Τον Αύγουστο οι τιμές πέφτουν, με το εισιτήριο της Aeroflot να διαμορφώνεται στα 49,5 χιλιάδες ρούβλια με αναχώρηση στις 5 Αυγούστου και στα 50 χιλιάδες με την Aegean Airlines.

Προς το παρόν δηλαδή, ένα πακέτο διακοπών στην Ελλάδα για 2 άτομα, για μία εβδομάδα κοστίζει 103 χιλιάδες ρούβλια και για Θεσσαλονίκη η τιμή ξεκινά από 93 χιλιάδες.

Εάν οι αερομεταφορείς καταφέρουν να προσαρμόσουν την τιμολογιακή τους πολιτική, η Ελλάδα θα γίνει προσβάσιμη, καθώς θα σημειωθεί αύξηση της ζήτησης για προορισμούς οργανωμένου τουρισμού, δήλωσε ο ρώσος τουρ οεπερέιτορ ANEX Tour.

Ο Intourist επισημαίνει ότι η ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα βρίσκεται κάτω των προσδοκιών, καθώς δεν υπάρχει σημαντική αύξηση των κρατήσεων. Σύμφωνα με τον τουρ οπερέιτορ, μια πιθανή αύξηση των πτήσεων ελλείψει άλλων μέσων μεταφοράς θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους η οποία φυσικά είναι κάτι πολύ θετικό.

Ο διευθυντής της TEZ Tour Greece, κ. Δημήτρης Χαριτίδης, σημειώνει ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των αεροπορικών εταιριών θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση του κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων για Ελλάδα και θα κάνει τον προορισμό πιο προσβάσιμο στους τουρίστες.

7 πτήσεις την εβδομάδα από Μόσχα προς Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη

Η Ρωσία χθες, 14 Ιουλίου, επέτρεψε την αύξηση του αριθμού πτήσεων μεταξύ Μόσχας και Ηρακλείου και Μόσχας – Θεσσαλονίκης από τις 27 Ιουλίου, από πέντε πτήσεις την εβδομάδα σε επτά. Δεν είναι ακόμη γνωστό ποιες αεροπορικές εταιρίες θα μπορέσουν να καλύψουν τις πτήσεις αυτές.

Προς το παρόν, δικαίωμα πραγματοποίησης πτήσεων στα δρομολόγια αυτά έχουν οι Aeroflot και S7, από τη ρωσική πλευρά, και οι Aegean Airlines και Ellinair από την ελληνική.

Σχολιάστε