ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ

Συναντήσεις Δημάρχου Ρόδου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο Δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κος. Φώτης Χατζηδιάκος, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Ευρωκοινοβούλιο, είχε συναντήσεις με τους Ευρωβουλευτές κα. Εύα Καϊλή και κο. Θόδωρο Ζαγοράκη, από τους οποίους ενημερώθηκε για ευρωπαϊκά νησιωτικά προγράμματα, τα οποία οι δυο Έλληνες Ευρωβουλευτές προωθούν μέσα από τις επιτροπές που συμμετέχουν.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον κο. Γιώργο Ντάση, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, η οποία αποτελεί γνωμοδοτικό όργανο της Επιτροπής Περιφερειών στην οποία ο κος. Χατζηδιάκος είναι μέλος. Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη ιδιαίτερης στήριξης του παράγοντα της νησιωτικότητας κατά τη λήψη αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος ο κος. Χατζηδιάκος συναντήθηκε με τον κο. Θανάση Γκούμα, τον υπεύθυνο της ΑΜΚΕ REGIOEUROPA, μίας ένωσης ευρωπαϊκών φορέων, περιφερειακών και τοπικών αρχών, στην οποία συμμετέχει η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, και η οποία παρέχει τεχνοκρατική υποστήριξη συνδράμοντας στην επιτυχή εκμετάλλευση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για την επιτυχημένη άσκηση μιας σύγχρονης περιφερειακής πολιτικής με ευρωπαϊκή διάσταση .

Σχολιάστε