ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Ταϊλάνδη: Σε 4 με 5 χρόνια η τουριστική κίνηση στα προ πανδημίας επίπεδα

Το τρίτο κύμα επιβραδύνει την ανάκαμψη της Ταϊλανδικής οικονομίας επηρεάζοντας παράλληλα και την τουριστική δραστηριότητα.

Η Τράπεζα της Ταϊλάνδης, μάλιστα, αναθεώρησε εκ νέου προς τα κάτω την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη της Ταϊλάνδης για το 2021 στο 1-2%,καθώς εξαρτάται, κυρίως, από την προμήθεια και διανομή των εμβολίων. Επίσης, οι προβλέψεις της Τράπεζας της Ταϊλάνδης για 3 εκατ. ξένους τουρίστες φέτος και 20 εκατομμύρια το επόμενο έτος φαίνεται με βάση τη σημερινή εικόνα ότι είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν. Σύμφωνα με τελευταίες εκτιμήσεις θα πρέπει να περάσουν 4 με 5 χρόνια, μέχρι να επιστρέψει η χώρα στα προ πανδημίας επίπεδα των 40 εκατ. ξένων τουριστών ετησίως, αναζωογονώντας την οικονομία της.

Σε ιδιαίτερο πρόβλημα εξελίσσεται και η άνοδος του χρέους των νοικοκυριών της Ταϊλάνδης, το οποίο έχει πλέον φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών: 89,3% του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Ο τομέας των πιστωτικών καρτών και των προσωπικών δανείων, αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 40% του συνολικού χρέους των νοικοκυριών.

Σχολιάστε