ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ

Την απελευθέρωση των υπεραστικών γραμμών ζήτησε η ΓΕΠΟΕΤ από τον Πρωθυπουργό

Στο πλαίσιο του δείπνου με τους υπόλοιπους φορείς του Τουρισμού

Στο πρόσφατο δείπνο που παρέθεσε ο ΣΕΤΕ και οι 14 Πανελλήνιοι Φορείς μέλη του στον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, την Υπουργό Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά, και τον Υπουργό Επικρατείας, κ.κ. Αλέκο Φλαμπουράρη συμμετείχε ισότιμα η ΓΕΠΟΕΤ ως ένας από τους 14 Πανελλήνιους Φορείς, εκπροσωπώντας τις Ενώσεις Tουριστικών Γραφείων και επιχειρήσεων Τουριστικών Λεωφορείων μέλη της.

Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Γενικός της Γραμματέας κύριος Άρης Μαρίνης, ο οποίος στη συζήτηση που είχε με τον Πρωθυπουργό αναφέρθηκε τόσο στην υπερφορολόγηση του κλάδου και την ανάγκη μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ στις οδικές μεταφορές προκειμένου να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, όσο κυρίως στην πλήρη απελευθέρωση των χερσαίων οδικών επιβατικών μεταφορών και ειδικότερα των υπεραστικών γραμμών, από τα ελάχιστα μονοπώλια που εξακολουθούν να υφίσταται στη χώρα μας. Η απελευθέρωση των υπεραστικών γραμμών αναμένεται να δημιουργήσει όφελος έως και 30% στον μέσο καταναλωτή – επιβάτη, καθώς ο κλάδος των Τουριστικών Λεωφορείων είναι σε θέση να προσφέρει υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες μεταφοράς σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές από τις σημερινές.

Ο κύριος Πρωθυπουργός καθώς και οι παριστάμενοι Υπουργοί επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα και στην επισήμανση του κ. Μαρίνη  ότι η απελευθέρωση και η προκήρυξη των υπεραστικών γραμμών έχει ψηφιστεί ήδη από το 2013 αλλά ουδέποτε έχει εφαρμοστεί , ήταν θετικοί στην εξέταση του ζητήματος.

Σχολιάστε