ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Το “Ελληνικό Πρωινό” για δεύτερη φορά στην Xenia 2021

Το Ελληνικό Πρωινό, η πλέον σημαντική δράση κοινωνικής ευθύνης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος που συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα, με απώτερο σκοπό να ωφελείται από τον τουρισμό, αντίστοιχα και ανάλογα,  η τοπική κοινωνία, φιλοξενείται στην έκθεση XENIA 27 -29 Νοεμβρίου 2021 σε ειδικά διαμορφωμένο stage στο HALL 1 του Metropolitan Expo.

Το κοινό της έκθεσης και συγκεκριμένα οι ξενοδόχοι και καταλυματίες που επισκέπτονται το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού, έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος σε ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό ταξίδι στους χειμερινούς αλλά και καλοκαιρινούς προορισμούς της χώρας μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα μαγειρικών δράσεων και προτάσεων που παρουσιάζονται από τον σύμβουλο chef του Ελληνικού Πρωινού, κ. Στράτο Ιωσηφέλλη.

Ο chef κ. Ιωσηφέλλης με πολυετή εμπειρία στην μεσογειακή κουζίνα, καθώς και στην διδασκαλία ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής σε σχολές μαγειρικής, έχει εντρυφήσει παράλληλα στις sugar και gluten free παρασκευές, αλλά κυρίως στην επιλογή ποιοτικών προϊόντων από μικρούς παραγωγούς, απογειώνοντας το Ελληνικό Πρωινό.

Τα live actions που λαμβάνουν χώρα υπό την επιμέλεια του chef, κ.Στράτου Ιωσηφέλλη αποσκοπούν στη γνωριμία των επισκεπτών με γνήσια ελληνικά προϊόντα και με την κατάλληλη καθοδήγηση να μπορέσουν να τα ενσωματώσουν στον πρωινό μπουφέ των επιχειρήσεών τους μέσα από ένα σύνολο γευστικών προτάσεων Ελληνικού Πρωινού που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια του τριημέρου της έκθεσης.

Live cooking Κυριακή

  •  Κουλούρι Θεσσαλονίκης, Λουκουμάδες τυριού, Μαρμελάδα Ρόδι, αφρός μαστίχας (κ. Ιωσηφέλλης)
  •  Τσαλακωτή Σπανακοτυρόπιτα (κ. Χαραλαμπίδου)
  •  Μπουγάτσα σοκολάτας με μαρμελάδα Σύκο (κ. Χαραλαμπίδου)
  •  Κατιμέρια (τηγανίτες Λήμνου) με πετιμέζι και φρούτα εποχής (κ. Ιωσηφέλλης)

Live cooking Δευτέρα

  • Φρυγανισμένο ψωμί BETTY’S BAKERY, Ροβίτσα, αλλαντικό, πέστο Πιπεριάς, Αυγό Ορτυκιού (κ. Ιωσηφέλλης )
  • Πίτα με Χειροποίητο Παραδοσιακό Φύλλο Βέργας, πιπεριές Φλωρίνης, μανιτάρια και ελιές (κ. Χαραλαμπίδου)
  • Χαλβάς γιαουρτιού με άρωμα buraki flavor , παγωτό, πετιμέζι (κ. Ιωσηφέλλης)
  • Ρυζόπιτα, σταφίδες, γάλα, τυριά και μαρμελάδα λεμόνι-αβοκάντο (κ. Χαραλαμπίδου)

Σχολιάστε