ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Το Sympossio ταξιδεύει και πάλι την ελληνική γαστρονομία στο εξωτερικό

To Sympossio Greek Gourmet Touring, το γαστρονομικό όχημα-θεσμός του Ομίλου Aldemar Resortsπου ταξιδεύει πάνω 10 χρόνια την ελληνική γαστρονομία στο εξωτερικό, επέστρεψε φέτος πιοδυναμικά από ποτέ.

Επανερχόμενοι στην κανονικότητα μετά από δυο χρόνια πανδημίας που άλλαξε όλα όσα γνωρίζαμε, το αγαπημένο σε Ελλάδα και Ευρώπη Sympossio άνοιξε και πάλι τα πανιά του και μοιράζεται ξανά την ελληνική γαστρονομία με τους φίλους του προσφέροντάς τους μια γεύση από την ελληνική φιλοξενία.

Με concept «Τα αρωματικά βότανα της Ελλάδας», το 12o Sympossio ξεκίνησε τις εκδηλώσεις του από την Ιταλία, έναν προορισμό που το αγαπά και πάντα ανυπομονεί να το καλωσορίσει.

Τουριστικοί πράκτορες και σημαντικοί εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου συναντήθηκαν στο Μιλάνο και έχοντας λάβει τα απαραίτητα μέτρα ενάντια στην Covid-19 ξαναήρθαν κοντά, έμαθαν σύγχρονες ελληνικές συνταγές βασισμένες στην παράδοση, μαγείρεψαν όλοι μαζί υπό την καθοδήγηση του Execu@ve Chefτων Aldemar Resorts Γιώργου Χατζόπουλου και του Deputy Execu@ve Chef Μανώλη Ρουμπάκη, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και απόλαυσαν μια αληθινή γιορτή γαστρονομίας. Είδαν, άκουσαν, μύρισαν, γεύτηκαν και αισθάνθηκαν την Ελλάδα!

Το φετινό μενού των εκδηλώσεων Sympossio τιμά το απόλυτο και διαχρονικό μυστικό της ελληνικής γαστρονομίας που κάνει τη μεγάλη διαφορά και δεν είναι άλλο από τα ελληνικά βότανα. Γεύσεις και αρώματα που μας φέρνουν στο νου αναμνήσεις, μας θυμίζουν ανθρώπους και μας ταξιδεύουν σε τόπους…  Γιουβαρλάκια με αρωματικό ζωμό λουίζας, γιαούρτι με άνηθο και ελαιόλαδο μυρωδικών Χοιρινό φιλέτο με κολοκυθόπιτα και σάλτσα από θυμάρι  Mousse γλυκοκολοκύθας με μαλακό μπισκότο γιαουρτιού, παστέλι κολοκυθόσπορου, παγωτό βανίλια και σάλτσα καραμέλα δεντρολίβανο Cocktail «Always a Friend I.R.»*.

Στην εκδήλωση του Μιλάνου παρευρέθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resortsκαι εμπνευστής του Sympossio, κος Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο οποίος συνομίλησε με τους προσκεκλημένους και συμμετείχε ενεργά στην επιτυχημένη εκδήλωση.

Ο ίδιος δήλωσε: «Μετά από 2χρόνια εγκλεισμού εξαιτίας της πανδημίας, το Sympossio ταξιδεύει πάλι στις κουζίνες της Ευρώπης. Για 12η χρονιά επιβεβαιώνει τη θέση του ως το κύριο γαστρονομικό καραβάνι της Ελλάδας». 

Tο Sympossio έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες και πιο μακρόπνοες συνέργειες ιδιωτικών και δημόσιων φορέων με κοινό στόχο την προβολή των ελληνικών προϊόντων, γεύσεων και των περιοχών της Ελλάδας στο εξωτερικό, συνεχίζει την δυναμική του πορεία.

Το επόμενο διάστημα το “καραβάνι” του Sympossio Greek Goyrmet Touring θα βρεθεί στην Αγγλία, τη Γαλλία και την Γερμανία. Εκεί θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τη μαγεία των ελληνικών βοτάνων μέσα από ένα ταξίδι των αισθήσεων και γεύσεων, ενώ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν  και άλλοι προορισμοί.

*Το cocktail «Always a Friend I.R.» αποτελεί μια δημιουργία προς τιμήν και ως ανάμνηση του αγαπημένου φίλου και επί σειρά ετών συνάδελφου και συνοδοιπόρου στο Sympossio, Chef Ιωάννη Ροδοκανάκη που πριν από δυο χρόνια «έφυγε» άξαφνα από τη ζωή.

Σχολιάστε