ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χιλιάδες πτήσεις ακυρωθήκαν το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων

Πάνω από 7.000 πτήσεις ακυρώθηκαν από τις αεροπορικές εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, λόγω της παραλλαγής Όμικρον που καθηλώνει πιλότους και πληρώματα σε καραντίνα.

Πιλότοι, αεροσυνοδοί και άλλα μέλη του προσωπικού αναγκάσθηκαν να μπουν σε καραντίνα αφού εκτέθηκαν στον ιό, γεγονός που ανάγκασε εταιρείες όπως οι Lufthansa, Delta ή United Airlines να καθηλώσουν τα αεροσκάφη τους.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της ιστοσελίδας Flightaware, 2.150 πτήσεις ματαιώθηκαν και 5.798 καθυστέρησαν. Οι 656 από τις πτήσεις από τις ματαιωμένες πτήσεις αφορούν διεθνείς πτήσεις από και προς τις ΗΠΑ ή εσωτερικές εντός των Ηνωμένων Πολιτειών πτήσεις.

Ανήμερα των Χριστουγέννων, ματαιώθηκαν περί τις 2.800 πτήσεις παγκοσμίως, περί τις 1.000 πτήσεις που αφορούσαν τις ΗΠΑ, ενώ την παραμονή των Χριστουγέννων σημειώθηκαν περί τις 2,400 ματαιώσεις, οι 700 αφορούσαν τις ΗΠΑ.

Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες ματαίωσαν επίσης εκατοντάδες πτήσεις: η China Eastern ματαίωσε περί τις 540, το ένα τέταρτο του πτητικού της προγράμματος, ενώ η Air China 267 πτήσεις, επίσης το ένα τέταρτο των προγραμματισμένων.

United Airlines αεροπλάνα - εισιτήρια

Covid-19: Η Lufthansa μειώνει το 10% των πτήσεων λόγω Όμικρον

Η Lufthansa θα ακυρώσει δεκάδες χιλιάδες πτήσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω της εξάπλωσης της Όμικρον του κορονοϊού, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της.

«Βλέπουμε μια απότομη πτώση στις κρατήσεις από τα μέσα Ιανουαρίου έως τον Φεβρουάριο», γι’ αυτό «πρέπει να ακυρώσουμε 33.000 πτήσεις, ή περίπου το 10% του χειμερινού προγράμματος πτήσεων», δήλωσε ο Κάρστεν Σπορ, Διευθύνων Σύμβουλος της Lufthansa, σε συνέντευξή του στην την καθημερινή Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS).

lufthansa αεροπλάνο

To Γαλλικό Πρακτορείο δημοσίευσε ότι η γερμανική εταιρεία αναγκάστηκε να ακυρώσει πολλές διηπειρωτικές πτήσεις ενόψει των Χριστουγέννων, επειδή πολλοί πιλότοι είχαν αρρωστήσει.

«Τα διατλαντικά δρομολόγια προς τη Βόρεια Αμερική προς Βοστώνη, Χιούστον και Ουάσιγκτον επηρεάζονται κυρίως από τις 23 έως τις 26 Δεκεμβρίου λόγω του αυξημένου ποσοστού ασθενειών» μεταξύ των πιλότων, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, η Lufthansa θέλει να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις στους ενδιαφερόμενους επιβάτες.

«Έχουμε ισχυρά αποθέματα πτητικού προσωπικού, αλλά «δεν επαρκούν πλέον με εξαιρετικά υψηλό ποσοστό ασθενειών», είχε διευκρινίσει ο εκπρόσωπος της Lufthansa, η υπόθεση «έχει ήδη συμβεί στο παρελθόν».

Η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS ανακοίνωσε την ακύρωση δώδεκα διεθνών πτήσεων την Τετάρτη που αναχωρούν από τη Στοκχόλμη, μετά τις τριάντα την προηγούμενη ημέρα, επικαλούμενη την απουσία εργαζομένων που επηρεάζονται από τον Covid-19 ή συστάσεις για την υγεία.

Σχολιάστε