ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Έρευνα της δικαιοσύνης για τον Ιωάννη Μπρα

Φως σε σημεία που έχουν προκαλέσει ερωτηματικά για μια συγκεκριμένη περίοδο λειτουργίας του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλειου,στην οποία στο τιμόνι της βρέθηκε το νυν στέλεχος της ΝΔ Ιωάννης Μπρας (και πρώην εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο αφού επί κυβερνήσεως Παπανδρέου είχε πρωτοδιοριστεί)  επιχειρεί να ρίξει η Δικαιοσύνη.

Ο κ. Μπρας στην πρόσφατη εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο στο κέντρο Αναδρομές.

Μάλιστα αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η εξέλιξη “καταπέλτης”, έρχεται  λίγες ημέρες μετά , όταν η δικαιοσύνη με απόφαση της και δικαιώνοντας τον πρώην Υπ.Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή,αφήνει ξανά έκθετο τον Ιωάννη Μπρά ,σε μια σύμβαση στην οποία ο ίδιος είχε προχωρήσει επί των ημερών του με εταιρεία μίσθωσης οχημάτων σε χώρο εντός των ορίων του λιμένα με πολλές “σκιές” όπως είχαν καταγγείλει επαγγελματίες και επιχειρήσεις από τον κλάδο μίσθωσης οχημάτων “CANDIA” οι οποίοι είχαν προσφύγει στην δικαιοσύνη καταγγέλοντας τον Ι.Μπρά. 

Η νέα αυτή υπόθεση φαίνεται να έχει να κάνει με την πραγματοποίηση ταξιδιών και λοιπών δαπανών, τα οποία ερευνάται αν έχουν γίνει νόμιμα και δικαιολογημένα αλλά και για παραμέτρους αυτών.

Ο κ. Γιώργος Μπαμιεδάκης,μέλος της Διοίκησης ΟΛΗ την επίμαχη περίοδο, μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Κώστα Συλιγάρδου και σημείωσε ότι χθες εκλήθη ο ίδιος και άλλοι ακόμα μάρτυρες να καταθέσουν και να απαντήσουν σε σειρά ερωτημάτων που υποβλήθηκαν από τους δικαστές.

«Στα χέρια μου έφτασε μια κατάσταση, στην οποία αναγράφεται ένας υπερβολικός αριθμός ταξιδιών,πολλά περισσότερα,σχεδόν τα διπλάσια από αυτά που δικαιλογούνται κατ΄έτος.Φαίνεται να ξεπερνούν κατά πληροφορίες τα 100. Αναγράφονται επίσης υπερβολικές δαπάνες για διαμονή σε ξενοδοχεία, απευθείας αναθέσεις έργων κ.α.», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Μπαμιεδάκης.

«Τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, δεν μπορεί κάποιος να γυρνά τον κόσμο και να κάνει ταξίδια με τέτοια κοστολόγια και μάλιστα δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις στο Πανελλήνιο», ανέφερε.

Επισημαίνεται τέλος πως ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Μιχάλης Βαμιεδάκης σε επικοινωνία του στην ίδια εκπομπή, αλλά για άλλο θέμα και ερωτηθείς από τον Κώστα Συλιγάρδο για τον αριθμό των ταξιδιών που κάνει για λογαριασμό της Περιφέρειας,ως αποκλειστικός ουσιαστικά εκπρόσωπος για την τουριστική προβολή ολόκληρου του νησιού δεν ξεπερνούν τα 15 κατ΄έτος!

Σήμερα, ανάμεσα στους ανθρώπους που κατέθεσαν  είναι και ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ Απόλλων Φιλιππής, ενώ αύριο αναμένεται η κατάθεση του κ.Μηνά Καπετανάκη,του Συμβούλου που παρέδωσε την διοίκηση στον Ιωάννη Μπρα και μάλιστα μ ένα πολύ “πρωτότυπο τρόπο” όπως τότε είχε διαρρεύσει…

 

Σχολιάστε