ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Έρευνα: 2 στους 3 εργαζομένους στα αεροδρόμια σκέφτονται να αποχωρήσουν

Περισσότεροι από δύο στους πέντε εργαζομένους στα αεροδρόμια σκέφτονται να αφήσουν την εργασία τους, όπως προκύπτει από έρευνα της ιστοσελίδας εύρεσης εργασίας CV-Library σε 1.700 εργαζομένους στα αεροδρόμια του Ην. Βασιλείου.

Οι εργαζόμενοι απέδωσαν τις σκέψεις τους να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους στα αεροδρόμια στις στρεσογόνες συνθήκες εργασίας και στις χαμηλές αμειβές. Μάλιστα, μόλις το ένα τρίτο του δείγματος δήλωσε ότι είχε λάβει αύξηση μισθού το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Ωστόσο, το χάος που παρατηρείται στα αεροδρόμια δεν φαίνεται να αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την αλλαγή καριέρας των εργαζομένων, με μόλις το 5% να θεωρεί σημαντική την τρέχουσα κατάσταση στα βρετανικά αεροδρόμια ως λόγο για αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της CV-Library, Lee Biggins, δήλωσε: «Με τη βιομηχανία σε τέτοια αταξία, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσοι πολλοί εργαζόμενοι στα αεροδρόμια σκέφτονται να φύγουν. Οι προσπάθειες να αντιστραφούν τα πράγματα έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει και για την τρέχουσα σεζόν αιχμής, απαιτείται επείγουσα δράση. Με βάση τα δεδομένα μας και τις δηλώσεις τόσο των νυν όσο και των πρώην εργαζομένων στις αεροπορικές εταιρείες και στα αεροδρόμια, η κρίση αυτή θα μπορούσε να μετριαστεί σημαντικά εάν βελτιώνονταν τα μισθολογικά επίπεδα και οι παροχές».

Σχολιάστε