ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Έρχεται το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο στο διάστημα (video)

To πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο που θα λειτουργεί στο διάστημα και θα προσφέρει στους επισκέπτες του εμπειρίες σε περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας, ανακοινώθηκε σήμερα.

Το ξενοδοχείο θα μπορεί να φιλοξενήσει τους πρώτους επισκέπτες το 2022. Στεγάζεται στο διαστημικό σταθμό Aurora Station, παίρνοντας το όνομά του από το Βόρειο Σέλας, και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης από την Orion Span, μια εταιρία start-up διαστημικής τεχνολογίας με βάση στο Χιούστον και τη Σίλικον Βάλεϋ, η οποία συντίθεται από βετεράνους της βιομηχανίας του διαστήματος με σωρευτικά πάνω από 140 χρόνια εμπειρίας του ανθρώπου στο διάστημα.

Το ξενοδοχείο θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας έως 6 επισκεπτών, μαζί με 2 μέλη πληρώματος. Οι ταξιδιώτες αυτοί θα απολαμβάνουν εντελώς αυθεντικές εμπειρίες ζωής με έντονο στοιχείο περιπέτειας, που παραπέμπουν στις συνθήκες εργασίας των αστροναυτών.

Το ταξίδι τους θα έχει διάρκεια 12 ημέρες και θα ξεκινά από 9,5 εκατ. δολάρια το άτομο.

Κατά τη διαμονή τους στο Aurora Station οι ταξιδιώτες θα απολαμβάνουν τη συναρπαστική εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας «πετώντας» στους χώρους του ξενοδοχείου, θα μπορούν να θαυμάζουν το Βόρειο και Νότιο Σέλας μέσα από παράθυρα, να αντικρύζουν τις πόλεις τους από ψηλά, να συμμετέχουν σε ερευνητικά πειράματα όπως η καλλιέργεια τροφίμων σε τροχιά γύρω από τη Γη (τα οποία θα μπορουν στη συνέχεια να τα πάρουν μαζί τους ως σουβενίρ), να έχουν εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας στο holodeck και να παραμένουν σε επαφή με αγαπημένα τους πρόσωπα στη Γη μέσω ασύρματου Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας!

Το ταξίδι στο διάστημα

Από τον διαστημικό σταθμό, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να υπερίπτανται 200 μίλια επάνω από την επιφάνεια της Γης έτσι ώστε να βλέπουν εντυπωσιακά τοπία της από ψηλά.

Το ξενοδοχείο θα μπαίνει σε τροχιά γύρω από τη Γη κάθε 90 λεπτά, κάτι που σημαίνει ότι οι επισκέπτες του μέσα σε 24 ώρες θα μπορούν να δουν κατά μέσο όρο 16 ηλιοβασιλέματα και δύσεις ηλίου! Με την επιστροφή τους στη Γη, οι επισκέπτες θα καλωσορίζονται με τιμές ήρωα!

Πριν την αναχώρηση για το διαστημικό ταξίδι, προκειμένου να προετοιμασθούν για το ταξίδι στο διάστημα, οι ταξιδιώτες θα περνούν από τρίμηνο σεμινάριο πιστοποίησης αστροναυτών (Orion Span Astronaut Certification), με το πρώτο της μέρος να διεξάγεται διαδικτυακά και τα υπόλοιπα να ολοκληρώνονται με φυσική παρουσία των ταξιδιωτών στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Χιούστον του Τέξας.

Ήδη η εταιρία δέχεται κρατήσεις με προκαταβολές (80.000 δολάρια ανά άτομο) για μελλοντική διαμονή στο ξενοδοχείο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στα τέλη του έτους 2021. Μπορείτε κι εσείς να κάνετε κράτηση πατώντας εδώ.

«Αναπτύξαμε το Aurora Station προκειμένου να προσφέρουμε στους ταξιδιώτες έναν προορισμό στο διάστημα. Με την ολοκλήρωση του Aurora Station, θα μπει σε άμεση λειτουργία, μεταφέροντας τους ταξιδιώτες στο διάστημα πιο σύντομα από ποτέ και σε χαμηλότερη τιμή από ποτέ, παρέχοντας ταυτόχρονα μια αξέχαστη εμπειρία», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Orion Span, κ. Frank Bunger.

 

Σχολιάστε