ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΑΑΔΕ: Μέχρι τέλος Αυγούστου η πλατφόρμα για τις τουριστικές μισθώσεις σπιτιών

Μέχρι το τέλος Αυγούστου, εκτός απροόπτου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, όπως είπε σήμερα ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί στις 7».

Ο κ.Πιτσιλής, αναφερόμενος στην επιχείρηση “Τρίαινα”, είπε ότι η ΑΑΔΕ έχει ένα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο σε τουριστικές περιοχές, κυρίως σε αυτές με αυξημένη τουριστική κίνηση, εστιάζοντας σε επιχειρήσεις που κάνουν υψηλούς τζίρους. Για φέτος είναι προγραμματισμένοι 55.000 έλεγχοι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ, εντοπίζεται υψηλή παραβατικότητα. Από την ομάδα ειδικών ελέγχων η εντοπιζόμενη παραβατικότητα φτάνει μεσοσταθμικά το 60% ενώ από την ομάδα ΔΟΥ ξεπερνά το 20%.

Ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της ΑΑΔΕ, να ενημερώσει τους τουρίστες για τα δικαιώματα τους, με την καμπάνια apodixiplease, λέγοντας πως στην χώρα μας έρχονται κάθε χρόνο περίπου 30 εκατομμύρια τουρίστες και η άσκηση των δικαιωμάτων τους σε φορολογικό επίπεδο, θα βοηθήσει την χώρα μας να σταθεί στα πόδια της.

Σχολιάστε