ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Αγώνας δρόμου για το “καμένο” αεροδρόμιο Αράξου

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από τρείς μέρες στο αεροδρόμιο του Άραξου. 

Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι σε τέτοιο βαθμό που θέτουν το αεροδρόμιο του Αράξου εκτός λειτουργίας. Οι πτήσεις του αεροδρομίου του Αράξου εξυπηρετούνται αναγκαστικά από την Αθήνα και από την Καλαμάτα. Το κλείσιμο του αεροδρομίου του Αράξου για αυτές τις μέρες, στο κλείσιμο σχεδόν της καλοκαιρινής σεζόν, με τους τουρίστες να συνεχίζουν να καταφτάνουν στην χώρα μας.

Η έγκυρη επέμβαση της Πυροσβεστικής περιόρισε κάπως τις καταστροφές και γλίτωσε το αεροδρόμιο από τα χειρότερα. Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης του αεροδρομίου όμως αυτές θα κρατήσουν σίγουρα κάποιες ημέρες. Στο μεταξύ το επίσημο πόρισμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τα αίτια της φωτιάς αναμένεται από ώρα σε ώρα. 

Σύμφωνα με την επικοινωνία που είχε το holidaynews.gr με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Γκουβίτσα το αεροδρόμιο του Αράξου θα είναι κλειστό έως την Tετάρτη το βράδυ και θα λειτουργήσει την Πέμπτη το πρωί.

“Όπως καταλαβαίνετε το αεροδρόμιο δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει χωρίς να είναι απόλυτα ασφαλές για τους επιβάτες που έρχονται στην χώρα μας μέσω αυτού”, τόνισε ο ίδιος.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν και να παραδοθεί σε λειτουργία εντός των επόμενων επτά ημερών. Οι διαβεβαιώσεις του Αερολιμενάρχη είναι τέτοιες που δίνουν την αισιοδοξία στους χρήστες του Αερολιμένα, ότι ενδεχομένως και νωρίτερα μπορεί ο χώρος να είναι έτοιμος.

Την Παρασκευή το πρωί τον χώρο του αεροδρομίου Αράξου επισκέπτηκε ο Διοικητής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας και κλιμάκιο με την Διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών όπως επίσης ενημερώθηκε και ο Υφυπουργός Μεταφορών, κ. Κεφαλογιάννης.

Σχολιάστε