ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Αεροδρόμιο Καστελίου: Ελληνο-ινδική κοινοπραξία ο οριστικός ανάδοχος- Πότε ξεκινούν τα έργα

Ελληνο-Ινδική κοινοπραξία αναδείχθηκε οριστικός ανάδοχος του έργου κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κοινοπραξίας.

Η κοινοπραξία Ariadne Airport Group, μεταξύ της ινδικής GMR Airports και της ελληνικής GEK Terna, ήταν ο προτιμώμενος πλειοδότης για το πρότζεκτ ύψους 850 εκατ. ευρώ και η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2019.

Η Ελλάδα δέχθηκε επισήμως την προσφορά την Πέμπτη μετά την οριστικοποίηση των όρων της σύμβασης και την έγκριση της ΕΕ και άλλων αρχών.

Σύμφωνα με την Ariadne, ελληνικό δικαστήριο αναμένεται να διασαφηνίσει τις βασικές γραμμές του πρότζεκτ τον ερχόμενο μήνα και στη συνέχεια θα υπογραφεί η σύμβαση και θα περάσει προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Οι πρώτες εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές της νέας χρονιάς, δήλωσε εκπρόσωπος της κοινοπραξίας στο Reuters.

Από το 2010 καταβάλλονται προσπάθειες για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, το οποίο θα αντικαθιστούσε το αεροδρόμιο Ηρακλείου, το δεύτερο μεγαλύτερο σε επίπεδο κίνησης επιβατών της Ελλάδας, όπου η διαχείριση των 6,7 εκατ. επιβατών που διακινούνται ετησίως παρουσιάζει προβλήματα.

Το κόστος κατασκευής του αεροδρομίου και των οδικών δικτύων που συνδέονται με αυτό εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 500 εκατ. ευρώ.

Το 46% θα παραμείνει στο κράτος, το οποίο θα συμβάλλει στην κατασκευή με 180 εκατ. ευρώ. Η κοινοπραξία θα διατηρήσει το υπόλοιπο μερίδιο και θα αναλάβει τη διαχείριση για 32 χρόνια μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, έπειτα από μια πενταετία.

Σχολιάστε