ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ακυρώνονται δρομολόγια της Ryanair λόγω απεργίας των πιλότων

Σε 250 ακυρώσεις πτήσεων που ήταν προγραμματισμένες από και προς την Γερμανία αναγκάστηκε να προβεί η Ryanair εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι πιλότοι για την Παρασκευή ακολουθώντας τους συναδέλφους τους σε Ιρλανδία, τη Σουηδία και το Βέλγιο.

Οι ακυρώσεις στη Γερμανία αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% των 2.400 και πλέον πτήσεων που έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ευρώπη τη συγκεκριμένη ημέρα. Ο γενικός διευθυντής μάρκετινγκ της Ryanair Κένι Τζέικομπς δήλωσε ότι η εταιρία υπό κανονικές συνθήκες πραγματοποιεί 250 πτήσεις από και προς τη Γερμανία την ημέρα, χρησιμοποιώντας προσωπικό που έχει ως βάση του τη συγκεκριμένη χώρα.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία βάσει του αριθμού επιβατών που διακινεί έχει ήδη ακυρώσει 146 πτήσεις στις τρεις άλλες χώρες που επηρεάζονται από την απεργιακή κινητοποίηση της Παρασκευής. Περί τις 20 είναι οι πτήσεις ακυρώνονται από και προς την Ιρλανδία ενώ σύμφωνα μάλιστα με τα όσα ανακοίνωσε το Σάββατοκύριακο θα προχωρήσει στην ακύρωση 104 πτήσεων εντός κι εκτός Βελγίου την Παρασκευή.

Όπως ανέφερε η Ryanair έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι πελάτες που επηρεάζονται από τις ακυρώσεις της εταιρείας και θα μεταφερθούν έχουν επηρεαστεί και θα διορθωθούν σε άλλες πτήσεις ή θα επιστραφούν.

Να υπενθυμίσουμε ότι στα τέλη του προηγούμενου έτους η αεροπορική εταιρεία είχε συμφωνήσει να αναγνωρίσει τα συνδικάτα των εργαζομένων της μετά από απειλές για νέες στάσεις εργασίας ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε συμφωνία για συλλογικές συμβάσεις εργασίας  για το προσωπικό της στην Ευρώπη. Επιλεγμένοι Ιραλνδοί πιλότοι, εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων, αποδέχτηκαν την πρόταση του αερομεταφορέα για διαμεσολάβηση τρίτων μερών στις συζητήσεις για τις συλλογικές συμβάσεις και συγκεκριμένα για την επίβλεψη του πρώην γενικού διευθυντή της Επιτροπής Σχέσεων Εργασίας, κ. Κιέραν Μούλβει. Παρότι η ένωση των πιλότων ανέφερε ότι θα αναμένει να μιλήσει με τον κ. Μούβλεϊ για να κλειστεί το ραντεβού και με την διοίκηση η απεργία φαίνεται ότι θα προχωρήσει και όπως είναι λογικό θα στοιχήσει ουκ ολίγα στην εταιρεία ενώ θα προκαλέσει προβλήματα σε όλους εκείνους που έχουν προγραμματίσει εδώ και πολύ καιρό το ταξίδι των διακοπών τους

Σχολιάστε