ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Αναχώρησε χτες βράδυ από το Λιμάνι Ηρακλείου το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο

Αναχώρησε χτες βράδυ ( Κυριακή ) από το λιμάνι του Ηρακλείου το δεύτερο – από την έναρξη της τουριστικής σεζόν – κρουαζιερόπλοιο, που θα χρησιμοποιεί το λιμάνι του Ηρακλείου μέχρι τα τέλη του Ιουλίου ως home port.

Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι για ένα από τα πολυτελέστερα κρουαζιερόπλοια το MS Europa2 της Hapag-Lloyd, θυγατρικής εταιρίας του ομίλου TUI, που θα εκτελεί 10ήμερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα, επισκεπτόμενο λιμάνια όπως της Κέρκυρας, του Βόλου, το λιμάνι στο Κατάκολο, τη Ρόδο αλλά και τον Πειραιά.

Οι επιβάτες του δεν θα έχουν την δυνατότητα για αυτόνομες εξορμήσεις στο Ηράκλειο αλλά και στα άλλα λιμάνια λόγω των πρωτοκόλλων της πανδημίας κατά της νόσου covid 19.
Ωστόσο θα μπορούν να επισκεφθούν ομαδικά μέσω οργανωμένων εκδρομών διάφορες περιοχές κατά τόπους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ, Μηνάς Παπαδάκης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για ακόμη μια φορά για την προτίμηση των εταιρειών να χρησιμοποιήσουν ως home port
(λιμάνι αναχώρησης και τερματισμού της κρουαζιέρας)και ευχαρίστησε την εταιρεία Happag Lloyd που είναι θυγατρική του κολοσσού TUI.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΛΗ που επίσης βρέθηκε στο πλοίο, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι η διοίκηση θα συνεχίσει να εργάζεται άοκνα για να προβάλει τον λιμένα και να ελκύει εταιρείες αυτήν την δυσκολη περίοδο.

Το MS Europa 2 είναι ένα πολυτελές βραβευμένο κρουαζιερόπλοιο (5 star plus ) που έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει περίπου 510 επιβάτες, υψηλού επιπέδου, όμως λόγω των μέτρων για την πανδημία σήμερα το ανώτατο όριο του είναι στα 340 άτομα.

Παράλληλα περίπου για κάθε επιβάτη αντιστοιχεί ένα μέλος πληρώματος που είναι μια παγκόσμια συνθήκη υψηλής παροχής υπηρεσίας εν πλω.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου, Μάκης Δουβής σημείωσε ότι η έννοια της ασφάλειας εν μέσω covid αναδεικνύεται σε απόλυτης σημασίας προτεραιότητα.

«Η κρουαζιέρα είναι σημαντική για τον τουρισμό του τόπου μας και έχω τη βεβαιότητα ότι αν το λιμάνι μας διατηρήσει αυτή την ποιότητα στις υπηρεσίες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας που διαθέτει, θα πάει και φέτος πολύ καλά»

Σχολιάστε