ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ

Ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ.κ. Κυριάκο Μητσοτάκη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε με αυτόν τον τρόπο να επικοινωνήσουμε μαζί σας καθώς η  κατάσταση στον κλάδο του επισιτισμούτουρισμού δυστυχώς για τους εργαζόμενους είναι τραγική!!!
Βρισκόμαστε αρχές Αυγούστουκαι υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοιπου δεν μπαίνουνστις ρυθμίσεις και είναι μήνες χωρίς εισόδημα.
Συγκεκριμένα η αναστολή σύμβασης και τα 534,00€ δεν αποδίδονταισε όσους είχαν βρει δουλειά το Χειμώνα και το lockdown τουςβρήκε σε άλλον εργοδότη.
Οι συνάδελφοι στην εστίαση που δεν βρήκαν δουλειά δεν μπορούν να πάρουν το έκτακτο επίδομα του ΟΑΕΔ καθώς οι όροι και οι προϋποθέσεις που προβλέπονται πετούν εκτός ρύθμισης χιλιάδες από αυτούς.
Η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει χτυπήσει κόκκινο καθώς οι κλαδικές μας συμβάσεις δεν εφαρμόζονται , οι μισθοί μαςκατρακυλάνε στα επίπεδα των 650,00€
Η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί, τα εξαντλητικά ωράρια χωρίς ρεπό είναι πλέον καθημερινότητακ. Πρωθυπουργέ,
Η Ομοσπονδία μας όλο αυτό το διάστημα επέδειξε σοβαρότητα και αγωνιστικότητα ώστε οι  συνάδελφοι μας να βγουν όσο γίνεται αλώβητοι από αυτή τη δύσκολη συγκυρία που έχουμε βρεθεί.
Δεν είναι στις προθέσεις μας να κάνουμε μια συνάντηση μαζί σας όντας περαστικός από κάπου και να βγάλουμε μια φωτογραφία μαζί σας. Τα προβλήματα είναι πολλά και απαιτούν λύσεις.
Είναι επιτακτική πλέον ανάγκη μια συνάντηση μαζί σας, μαζί και με τουςσυναρμόδιους υπουργούς ώστε πραγματικά να μπουν τα ζητήματα στο τραπέζι και να δοθούν λύσεις!

Σχολιάστε