ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Αυξημένη διάθεση για ταξίδια από τους Βρετανούς άνω των 50 ετών

Επιστρέφει η διάθεση για ταξίδια στους Βρετανούς άνω των 50 ετών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Silver Travel Advisor, που διενεργήθηκε τον Μάρτιο.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (45%) ανέφεραν ότι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν τους επόμενους τρεις μήνες. Επίσης έχει αυξηθεί η επιθυμία για ταξίδια μεγαλύτερων αποστάσεων, με το ποσοστό να αυξάνεται σε 20% τον Μάρτιο από 13% τον περασμένο Ιούλιο, όταν διενεργήθηκε η προηγούμενη έρευνα.

Το 58%, εξάλλου, πιστεύει ότι θα κάνει δύο ή τρεις διακοπές. και το 16% ελπίζει ότι θα πραγματοποιήσει τέσσερα ή και περισσότερα ταξίδια.

Η διαμονή σε ξενοδοχεία παραμένει ο πιο δημοφιλής τύπος διακοπών, αλλά έχει μειωθεί από 40% τον Ιούλιο του 2021 σε 32% τον Μάρτιο.

Το ποσοστό των ταξιδιωτών άνω των 50 ετών, επίσης, που να κάνουν κράτηση με ταξιδιωτικό πράκτορα έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Silver Travel Advisor.

Τον Ιούλιο του 2021, το 48% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα κλείσουν τις διακοπές τους απευθείας σε ξενοδοχείο ή αεροπορική εταιρεία, το οποίο έχει πλέον μειωθεί σημαντικά σε 24%. Πλέον, το 39% (από 30% πριν) των ώριμης ηλικίας ταξιδιωτών επιδιώκουν να κάνουν κράτηση μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα.

Η κρουαζιέρα έχει αυξηθεί κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες από την έρευνα του Ιουλίου 2021 στο 18%, ενώ οι περιηγήσεις αυξήθηκαν από 4% τον Ιούλιο του 2021 σε 10% τον Μάρτιο.

Το 83%, τέλος, σχεδιάζει να ξοδέψει περισσότερο ή το ίδιο ποσό στις διακοπές σε σύγκριση με τις διακοπές πριν από τον Covid.

Τα ευρήματα προέρχονται από το Silver Travel Advisor Industry Snapshot, το οποίο συνέκρινε έρευνες τον Ιούλιο του 2021 και τον Μάρτιο του 2022, που διεξήχθησαν σε περισσότερα από 4.000 μέλη του.

Σχολιάστε