ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

Γαστρονομικός τουρισμός στον Δήμο Χερσονήσου

Μια από τις σημαντικότερες θεματικές μορφές τουρισμού, που η χώρα μας, η Κρήτη μας, ο δήμος μας, έχει πολλά να πάρει αλλά και να προσφέρει!
Η γαστρονομία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές κληρονομιές για τον κάθε τόπο, όπως αυτή εκφράζεται, με τις διατροφικές συνήθειες των ντόπιων, είτε μέσω του τρόπου παρασκευής, είτε της ποικιλίας και χρήσης των πρώτων υλών που βρίσκονται σε κάθε περιοχή.
Η γαστρονομία συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στο “πακέτο” της ταξιδιωτικής εμπειρίας του κάθε επισκέπτη, διαμέσου των γεύσεων αλλά και της κρητικής φιλοξενίας!. Ένα νόστιμο τοπικό πιάτο, ένα καλό κρασί, μία καλή τσικουδιά, ένα νόστιμο χειροποίητο γλυκό, ένα ντόπιο φρέσκο φρούτο, αποτυπώνεται σε περισσότερες από μία αισθήσεις και μπορεί να παραμείνει μία παντοτινή, όμορφη ανάμνηση.

Γαστρονομικός τουρισμός!Μια από τις σημαντικότερες θεματικές μορφές τουρισμού, που η χώρα μας, η Κρήτη μας, ο δήμος μας, έχει πολλά να πάρει αλλά και να προσφέρει!Η γαστρονομία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές κληρονομιές για τον κάθε τόπο, όπως αυτή εκφράζεται, με τις διατροφικές συνήθειες των ντόπιων, είτε μέσω του τρόπου παρασκευής, είτε της ποικιλίας και χρήσης των πρώτων υλών που βρίσκονται σε κάθε περιοχή.Η γαστρονομία συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στο "πακέτο" της ταξιδιωτικής εμπειρίας του κάθε επισκέπτη, διαμέσου των γεύσεων αλλά και της κρητικής φιλοξενίας!. Ένα νόστιμο τοπικό πιάτο, ένα καλό κρασί, μία καλή τσικουδιά, ένα νόστιμο χειροποίητο γλυκό, ένα ντόπιο φρέσκο φρούτο, αποτυπώνεται σε περισσότερες από μία αισθήσεις και μπορεί να παραμείνει μία παντοτινή, όμορφη ανάμνηση.Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για αυτό το 7ήμερο γαστρονομικής εμπειρίας για αυτούς τους σημαντικότατους ανθρώπους που μας επισκέφτηκαν, και φυσικά τον ΕΟΤ Ισραήλ, που μας εμπιστεύτηκε!

Gepostet von Efthimios Mountrakis am Freitag, 7. Juni 2019

 

Σχολιάστε