ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ

Γιορτάστηκαν τα εκατό χρόνια ανεξαρτησίας της Φινλανδίας – Στη Ρόδο ο Φινλανδός Πρέσβης

Στη Ρόδο βρέθηκαν ο πρέσβης κ. Juha Pyykko καθώς και η γενική πρόξενος της Φινλανδίας στην Αθήνα κ. Paivi Harju-Heikkila με αφορμή την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του επίτημου Πρόξενου της Φιλανδίας κ. Άκη Δημητριάδη και τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της χώρας.

Γράφει: Ελευθερία Πελλού

φωτο: NIKOLAS NANEV

Ο κ. Δημητριάδης παραχώρησε δεξίωση στο ξενοδοχείο «Rodos Palace» στην οποία παραβρέθηκαν ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αριστείδης Ανδρικόπουλος, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, εκπρόσωποι του τουρισμού αλλά και της Φινλανδικής κοινότητας.

Κατά την ομιλία του ο επίτημος Πρόξενος της Φιλανδίας κ. Άκης Δημητριάδης αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, επισημαίνοντας μάλιστα πως η Φιλανδία κέρδισε την ανεξαρτησία της τον Δεκέμβριο του 1917 και ένα μήνα αργότερα η Ελλάδα ήταν μεταξύ των πρώτων χωρών που την αναγνώρισε ως ανεξάρτητο κράτος.

Ο κ. Δημητριάδης πρόσθεσε ότι στοχεύει στην επιπλέον ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ρόδου και Φιλανδίας, κάτι που και ο Πρέσβης κ. Juha Pyykko συμφώνησε παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο

Ο Φιλανδός Πρέσβης μίλησε με ενθουσιασμό για την κουλτούρα και το χαρακτήρα των ελλήνων, στοιχεία που όπως είπε ελκύουν τους κατοίκους της χώρας τους ώστε να επισκεφθούν το νησί μας.

Σχολιάστε