ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Γραφείο υγιούς τουρισμού ιδρύει η Airbnb

Γραφείο υγιούς τουρισμού, μέλη του συμβουλίου του οποίου θα είναι οι ηγέτες της τουριστικής βιομηχανίας, ιδρύει η Airbnb σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες και αρχές αλλά και να συνδράμει στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Η πρωτοβουλία της εταιρείας που αυξάνει μέρα με τη μέρα το πελατολόγιό της ανά τον κόσμο έχει, όπως διευκρινίζει, ως στόχο την προώθηση του τοπικού, αυθεντικού και βιώσιμου τουρισμού παγκοσμίως.

«Μέσα στα 10 χρόνια από την ίδρυσή της, οι ταξιδιώτες έχουν ανακαλύψει νέους προορισμούς και γειτονιές ξεφεύγοντας από την τυπική τουριστική πεπατημένη ενώ έχουν στηρίξει και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κάθε γειτονιάς» σημειώνει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της προσθέτοντας ότι θα διευρύνει τις προσπάθειές της, αναπτύσσοντας περαιτέρω το έργο αυτό μέσω συνεργειών μέσω της προώθησης προγραμμάτων και εκδηλώσεων σε λιγότερο γνωστά μέρη αλλά και μέσω της υποστήριξης φιλικών προς το περιβάλλον ταξιδιωτικών συνηθειών από το Γραφείο Υγιεινής Τουρισμού» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

«Με τα ταξίδια και τον τουρισμό να αναπτύσσονται ταχύτερα από τους λοιπούς οικονομικούς κλάδους, είναι σημαντικό να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι από αυτόν» σημειώνει η εταιρεία υποστηρίζοντας ότι η εναλλακτική που προσφέρει η πλατφόρμα έχει ως στόχο να εκδημοκρατίσει τα οφέλη των ταξιδιών και να μετριάσει τον αντίκτυπο τον μαζικών ταξιδιών που μαστίζουν τις πρωτεύουσες των χωρών παγκοσμίως εδώ και χρόνια.

«Την στιγμή που η ταξιδιωτική βιομηχανία υποστηρίζει 313 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, παράγοντας το 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ (στοιχεία WTTC), η Airbnb υποστηρίζει τον τουρισμό που είναι τοπικός, αυθεντικός, ποικίλος, βιώσιμος και χωρίς αποκλεισμούς και στόχος της είναι να παραμείνει η λύση για τον υπερτουρισμό. Γι αυτό και η ηλεκτρονική πλατφόρμα συστήνει το πρώτο «Tourism Advisory Board» ένα συμβούλιο το οποίο θα αποτελείται από διεθνείς εμπειρογνώμονες που κατέχουν ήδη ηγετικές θέσεις στον κλάδο του τουρισμού, ώστε να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός μακροπρόθεσμου οράματος για την βιομηχανία.

Τα μέλη του Tourism Advisory Board είναι οι:
• Ταλέμπ Ριφάι, πρώην Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΠΟΤ)
• Ντέιβιντ Σκάουζιλ, Διευθύνων Σύμβουλος της EON Reality Inc. και πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC)
• Ροζέτ Ρουγκάμπα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Songa Africa και Amakoro Lodge και πρώην Γενική Διευθύντρια Τουρισμού της Ρουάντα
• Αξιότιμος Καθηγητής Μπομπ Καρ, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας και πρώην πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας

«Το είδος τουρισμού που παρέχει η Airbnb ενισχύει τόσο την ποιότητα ζωής των κατοίκων των προορισμών, όσο και την εμπειρία και την ποιότητα των ταξιδιών για τους επισκέπτες», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Ταλέμπ Ριφάι, πρώην Γενικού Γραμματέα του ΠΟΤ. «Είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω στο συμβούλιο τουρισμού της Airbnb και συνεργάζομαι με τους συναδέλφους μου τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για να διασφαλίσω ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να αποτελεί δύναμη για υγιή τουρισμό στον κόσμο, μια δύναμη για το καλό».

«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που έχουμε μερικούς από τους κορυφαίους ηγέτες στην ταξιδιωτική βιομηχανία στο συμβούλιο τουρισμού», καταλήγει ο Κρις Λιάν. «Αυτοί είναι όλοι ηγέτες με άψογα διαπιστευτήρια που έχουν εργαστεί για την προώθηση του υγιούς τουρισμού. Με μέλη από τέσσερις διαφορετικές ηπείρους, ανυπομονούμε να πάρουμε τις απόψεις τους ώστε να διασφαλίσουμε ότι η Airbnb παραμένει μια λύση για τον υπερτουρισμό και να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία τους για να προωθήσει και να αναπτύξει τον υγιή τουρισμό σε όλο τον κόσμο».

 

Σχολιάστε