ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Δήμος Νάουσας: Στόχος η μακροχρόνια ενοικίαση του χιονοδρομικού κέντρου στα 3 – 5 Πηγάδια

Σε μακροχρόνια ενοικίαση (35 – 40 χρόνια) του χιονοδρομικού κέντρου στα 3 – 5 Πηγάδια Νάουσας, προσβλέπει η δημοτική αρχή του δήμου Νάουσας. Σύμφωνα με το δήμαρχο Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα, ο μόνος τρόπος το χιονοδρομικό κέντρο να περάσει σε ένα άλλο επίπεδο είναι να μισθωθεί για πολλά χρόνια, ώστε να δοθεί και η ευκαιρία στον επενδυτή να μπορέσει να βρει τα κεφάλαια για να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις, καθώς η συντήρηση των μηχανημάτων του χιονοδρομικού αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ η αντικατάσταση του αναβατήρα μπορεί να ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία αναμένεται να κινηθεί από το ερχόμενο καλοκαίρι, έτσι μέχρι τότε, προς το παρόν, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στη μίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου για 1+1 χρόνο σε ιδιώτη. Το χιονοδρομικό κέντρο στα 3 – 5 Πηγάδια βρίσκεται σε υψόμετρο 1.430 – 2.005 μέτρων. Είναι από τα πιο σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας με ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις για τουριστική – αθλητική χιονοδρομία.

Διαθέτει πίστες κάθε βαθμού δυσκολίας και πίστες δρόμων αντοχής, εναέρια διπλή καρέκλα, πέντε συρόμενους αναβατήρες και baby lifts, ενώ είναι το μόνο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας που διαθέτει σύστημα τεχνητής χιόνωσης.

Η ξενοδοχειακή μονάδα που υπάρχει εκεί διαθέτει 34 δωμάτια. Το θαυμάσιο κλίμα και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον καθιέρωσαν τα «Πηγάδια», από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, ως κέντρο προετοιμασίας αθλητικών ομάδων. Οι αθλητικές υποδομές περιλαμβάνουν ακόμη γήπεδο ποδοσφαίρου, γυμναστήριο, κλειστή θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα και άλλες βοηθητικές εγκαταστάσεις.

Σχολιάστε