ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Εάν φοβάστε τις πτήσεις, πρέπει οπωσδήποτε να κατεβάσετε αυτή την εφαρμογή

Εάν οι πτήσεις σας αγχώνουν, μια νέα, πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά σας υπόσχεται ένα καλό και ένα κακό νέο. Το καλό νέο είναι ότι υπόσχεται να σας προειδοποιεί πριν τις αναταράξεις στον αέρα και το κακό ότι δεν μπορεί… να σας ηρεμήσει όταν θα συμβούν.

Η αυστραλιανή εφαρμογή Inflighto δημιουργήθηκε από πιλότους και μεταδίδει πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες καθόλη τη διαδρομή της πτήσης, χρησιμοποιώντας ραντάρ, και έτσι ειδοποιεί για τυχόν αναταράξεις που θα συμβούν και ενημερώνει τους χρήστες για τον καιρό στον προορισμό όπου κατευθύνονται.

Ωστόσο η χρησιμότητά της δεν τελειώνει εδώ αφού ικανοποιεί και την περιέργεια των επιβατών της πτήσης για τις περιοχές που διασχίζουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να εξερευνούν ατραξιόν, εκδηλώσεις και τουριστικούς προορισμούς, ακόμα και πλοία, την ώρα που πετούν επάνω από αυτούς μέσω ενός κινούμενου χάρτη.

Αποτελεί μια εκδοχή των παραδοσιακών κινούμενων χαρτών που προβάλλονται στις οθόνες των αεροσκαφών και παρουσιάζουν εύρος πληροφοριών από τις ατραξιόν των περιοχών από τις οποίες περνά η πτήση μέχρι την ώρα άφιξης της πτήσης.

Όταν η εφαρμογή συνδεθεί με το wifi του κινητού, εν ώρα πτήσης, γνωστοποιεί στους επιβάτες μερικές από τις πληροφορίες που λαμβάνουν οι κυβερνήτες στην καμπίνα πιλότου.

Προσφέρεται επίσης δυνατότητα για chat για επικοινωνία με τους υπόλοιπους επιβάτες  της πτήσης, με το πλήρωμα αλλά ακόμα και με τους πιλότους.

Είναι διαθέσιμες, επίσης, πληροφορίες όπως το υψόμετρο, η ταχύτητα και οι συντεταγμένες.

Την εφαρμογή δημιούργησαν 2 Αυστραλοί πιλότοι, οι John Hopkins και Christopher Smyth, προκειμένου να απαντούν έτσι στις πιο συχνές ερωτήσεις που δέχονται από τους επιβάτες, όπως το πού ακριβώς βρίσκονται την ώρα τη πτήσης και τι βρίσκεται από κάτω τους.

Σχολιάστε