ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ελλάδα και Κύπρος δέχονται εμβολιασμένους με ρωσικό και κινεζικό εμβόλιο

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα δέχονται εμβολιασμένους τουρίστες με ρωσικό και κινεζικό εμβόλιο, με την προϋπόθεση ότι οι εμβολιασμένοι θα φέρουν μαζί τους το απαραίτητο πιστοποιητικό.

Προστέθηκε στο https://travel.gov.gr/#/ ,την επίσημη σελίδα της ελληνικής κυβέρνησης για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, η παράγραφος που αναφέρει ότι ανάμεσα στα εμβόλια που είναι εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), συμπεριλαμβάνονται τόσο το ρωσικό όσο και το κινεζικό (Acceptable vaccines are: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Novavax, Johnson + Johnson/Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm (China)).

Ωστόσο, για να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα μας σε ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με ρωσικό ή κινεζικό εμβόλιο, ανεξάρτητα σε ποια χώρα το έχουν κάνει, θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό από τη χώρα που εμβολιάστηκαν και μάλιστα μεταφρασμένο στην αγγλική γλώσσα.

Παράλληλα και η Κύπρος αναθεώρησε τα πρωτόκολλα εισόδου στη χώρα, και αποδέχεται πλέον όλων των εγκεκριμένων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) εμβόλια, και τα εμβόλια Sputnik V και Sinopharm.

Οι ταξιδιώτες για Κύπρο, οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν λάβει όλες τις απαιτούμενες δόσεις οποιουδήποτε εγκεκριμένου εμβολίου, εξαιρούνται από την διαδικασία υποβολής σε εξέταση ανίχνευσης κορονοϊού ανεξαρτήτως της κατηγοριοποίησης της χώρας αναχώρησής τους. Επιπλέον, δεν θα υποχρεώνονται σε αυτοπεριορισμό στον προορισμό, ακόμη και στην περίπτωση που θεωρηθούν στενή επαφή, ενός θετικού κρούσματος κορονοϊού. Τα πιο πάνω ισχύουν από την ημερομηνία που έχει ολοκληρωθεί το εμβολιαστικό τους σχήμα, δηλαδή έχουν λάβει όλες τις απαιτούμενες δόσεις, με εξαίρεση το εμβόλιο Johnson & Johnson, όπου τα πιο πάνω θα ισχύουν δύο εβδομάδες μετά την χορήγηση του.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι στην Κύπρο, οποιοσδήποτε ταξιδιώτης, για να μπορεί να μετακινηθεί σε συγκεκριμένους χώρους, όπου μεγάλος αριθμός ατόμων συγχρωτίζεται, όπως για παράδειγμα σε εστιατόρια, εκκλησίες, συνεδριακούς χώρους, χώρους γάμων, χώρους διεξαγωγής εκδηλώσεων, θέατρα, σινεμά, εμπορικά κέντρα, υπεραγορές, μουσεία, καζίνο κοκ θα πρέπει να επιδεικνύει την Κυπριακή Κάρτα Επιβίβασης του (Cyprus Flight Pass). Ως εκ τούτου, συστήνεται στους ταξιδιώτες, όπως πάντοτε έχουν μαζί τους την Κυπριακή Κάρτα Επιβίβασης (είτε εκτυπωμένη, είτε σε ηλεκτρονική μορφή).

Σε υπαίθρια σημεία, όπως πάρκα, χώρους πικ-νικ, παραλίες, μαρίνες, χώρους περιπάτου, αρχαιολογικούς χώρους, ζωολογικούς κήπους, θεματικά πάρκα παιδότοπους κοκ δεν χρειάζεται η προσκόμιση της Κυπριακής Κάρτας Επιβίβασης (Cyprus Flight Pass).

Σχολιάστε