ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ελληνικά ξενοδοχεία: Ρεκόρ απευθείας κρατήσεων από τα ΗΑΕ- Απογείωση της Αθήνας

Εντυπωσιακή αύξηση, της τάξης του 57%, παρατηρείται στις απευθείας κρατήσεις στα 260 και πλέον ελληνικά ξενοδοχεία, που συνεργάζονται με την Axia Hospitality και τη Nelios, το πρώτο τετράμηνο του 2018, ενώ και τα έσοδα από τις κρατήσεις αυτές εκτινάχθηκαν στο +112% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Αυτό είναι ένα από τα κεντρικά συμπεράσματα έρευνας που διενήργησαν οι Axia Hospitality και Nelios για τις επιδόσεις των ελληνικών ξενοδοχείων κατά το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς. Μια άλλη διαπίστωση είναι η καθιέρωση της Αθήνας στη λίστα με τις κορυφαίες σε επισκεψιμότητα ευρωπαϊκές μητροπόλεις.

Όσον αφορά τις απευθείας πάντα κρατήσεις, μεγάλη αύξηση καταγράφουν όσες πραγματοποιήθηκαν μέσω κινητού (+73%) αλλά αυξήσεις άνω του 50% καταγράφονται και μέσω σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή (59%) και τάμπλετ (55%).

Σε επίπεδο εσόδων, προηγούνται σε δυναμική οι online κρατήσεις μέσω κινητού (+89%) και ακολουθούν ο σταθερός υπολογιστής (+73%) και το τάμπλετ (+72%).

Ρεκόρ αύξησης κρατήσεων παρουσιάζουν αυτό το 4μηνο οι ταξιδιώτες από τα ΗΑΕ (+250%) και ακολούθησαν οι ΗΠΑ, η Φινλανδία, ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Η Αθήνα φαίνεται ότι καθιερώνεται στη λίστα με τις κορυφαίες σε επισκεψιμότητα ευρωπαϊκές μητροπόλεις. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι ξενοδοχειακές κρατήσεις για Αθήνα πραγματοποιούνται κατά το 74% στο διαδίκτυο, μεγαλύτερο ποσοστό από οποιονδήποτε άλλο ελληνικό προορισμό, και το υπόλοιπο 26% εκτός διαδικτύου.

Η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αθήνας είχε αύξηση 16% και διαμορφώθηκε στο 72%, η μέση τιμή δωματίου ήταν αυξημένη κατά 13% και ο μέσος όρος διαμορφώθηκε στα 108,3 ευρώ, με τη μέση διάρκεια διαμονής να ανεβαίνει επίσης στις 2,99 ημέρες έναντι 2,6 το 4μηνο του 2017.

Τα αντίστοιχα μερίδια των online κρατήσεων για τις Κυκλάδες είναι 64%, για τα Ιόνια Νησιά 64% και για το υπόλοιπο Αιγαίο 35%.

Σχολιάστε