ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Επίσημη πρώτη για το νέο κόσμημα των Μινωικών Γραμμών “Κύδων Παλάς” στα Χανιά

Παρουσία πλήθους φορέων και αρχών η τελετή μετονομασίας του πλοίου στο λιμάνι της Σούδας – Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Και το όνομα αυτού… “Κύδων Παλάς”. Το ταχύτερο, νεότερο και πιο οικολογικό πλοίο των Μινωικών Γραμμών που δρομολογείται στη γραμμή Σούδα – Πειραιά – Σούδα, έλαβε και επισήμως σήμερα το νέο του όνομα που φέρει ιδιαίτερο συμβολισμό ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνουν οι Μινωικές Γραμμές στην ανάπτυξη και ενίσχυση των δρομολογίων και των στόχων τους στα Χανιά.

Η τελετή ονοματοδοσίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο εσωτερικό του πλοίου που εντυπωσίασε με τους χώρους του αλλά και το ευγενές προσωπικό του που υποδέχτηκε με θέρμη τους καλεσμένους.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνος, ενώ την κορδέλα έκοψε ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών, Αντώνης Μανιαδάκης με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή.

 

Ακολούθησε ομιλία από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ο οποίος μεταξύ άλλων εστίασε στα χαρακτηριστικά του πλοίου που το καθιστούν σύγχρονο και πολυτελές, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους ιδιαίτερους δεσμούς που συνδέουν τον ίδιο με τα Χανιά.

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής ευχήθηκε από την πλευρά του, το πλοίο να είναι καλοτάξιδο, ενώ τόνισε για μια ακόμα φορά πόσο σημαντικό είναι να επεκταθεί το μεταφορικό ισοδύναμο και στην Κρήτη.

Ακολούθησαν κρητικοί χοροί από παραδοσιακό χορευτικό όμιλο.

Το Cruise Ferry «Κύδων Παλάς», εντυπωσιάζει, από την πρώτη στιγμή που εισέρχεται στους χώρους του ο επισκέπτης. Είναι αξίας 75 εκατ. ευρώ και ηλικίας 19 ετών, μπορεί να φιλοξενήσει 2.500 επιβάτες το καλοκαίρι / 2.448 επιβάτες τον χειμώνα, 758 κλίνες και 700 Ι.Χ. αυτοκίνητα ή 113 φορτηγά και 100 Ι.Χ.. Αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 31,50 κόμβων. Διαθέτει πολυτελές ξενοδοχειακό εξοπλισμό (μοντέρνες καμπίνες, self-service και a la carte εστιατόρια, bars, σαλόνια, πισίνα, συνεδριακό κι εμπορικό κέντρο, ευρύχωρα γκαράζ κλπ) και υπερσύγχρονα συστήματα ασφάλειας και πλοήγησης.

Θυμίζουμε ότι το πλοίο θα είναι ανοιχτό και επισκέψιμο από το κοινό στο λιμάνι της Σούδας και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020: από 08:00 έως 20:00.

Πηγή : flashnews.gr

Σχολιάστε