ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΕΤC: Υπάρχουν λόγοι να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το καλοκαίρι του 2021

Oι περισσότεροι Ευρωπαίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση της ζήτησης η οποία συσσωρεύεται μετά από μήνες ταξιδιωτικών περιορισμών, αναφέρεται στην τριμηνιαία έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών, ΕΤC, με τίτλο «Τάσεις και Προοπτικές του Ευρωπαϊκού Τουρισμού».

Η επιτυχία που σημειώνουν τα πρόγραμμα εμβολιασμών και η έλευση του πιστοποιητικού υγείας ωθούν το 56% των Ευρωπαίων να επιθυμούν να ταξιδέψουν μέχρι τον Αύγουστο.

Ο διευθυντής της ΕΤC, Eduardo Santander, δήλωσε ότι υπάρχουν πλέον λόγοι να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το καλοκαίρι του 2021, έπειτα από 12 «σκοτεινούς» μήνες για την Ευρώπη.

Οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη, παρά τα προβλήματα, έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικοί στο να φρενάρουν την πορεία της πανδημίας ενώ το προτεινόμενο Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό της ΕΕ ανοίγει τις πόρτες για τους Ευρωπαϊκούς προορισμού ώστε να υποδεχθούν και πάλι Ευρωπαίους και διεθνείς ταξιδιώτες την ερχόμενη σεζόν, πολύ νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, υπογράμμισε ο κ. Santander.

Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα για να αναζωογονήσουμε την καταναλωτική εμπιστοσύνη είναι να κάνουμε πιο ξεκάθαρη την πληροφόρηση όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς κανονισμούς και την ταχεία κυκλοφορία του Πιστοποιητικού της ΕΕ, τόνισε.

Η Επιτροπή σημειώνει ότι το σχέδιο της Βρετανικής κυβέρνησης για χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών οδηγεί σε αύξηση των κρατήσεων για προορισμούς της βόρειας Ευρώπης όπως η Ισπανία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Τουρκία.

Ωστόσο, σε χώρες όπου τα εμβολιαστικά προγράμματα είναι λιγότερο ανεπτυγμένα, οι ταξιδιώτες είναι πιθανό ότι θα κάνουν διακοπές στο εσωτερικό. Τα ταξίδια εσωτερικού αυξήθηκαν από 55% το 2019 σε 69% το 2020, σύμφωνα με στοιχεία της ETC.

Σχολιάστε