ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Έλενα Κουντουρά στο Ρέθυμνο – Πάνω από 4 εκατομμύρια επισκέπτες στην Κρήτη – Έρχονται και ιδιωτικές επενδύσεις μαμούθ!

Θα ξεπεράσει τους 4 εκατομμύρια επισκέπτες φέτος η Κρήτη, εκτιμά η υπουργός τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. Η υπουργός τόνισε εκ νέου ότι η Κρήτη είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού στην Ελλάδα και πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσουν τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του αεροδρομίου στο Καστέλι και ο ΒΟΑΚ για να ευοδωθούν παράλληλα και μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις στο νησί. Στρατηγικός στόχος παραμένει και η επέκταση της τουριστικής περιόδου, όπως και η προσέλκυση ταξιδιωτών από μακρινές χώρες οι οποίοι διαμένουν για περισσότερο χρόνο και ξοδεύουν περισσότερα.

Νέα χρονιά-ρεκόρ αναμένεται να είναι το 2017 για την Κρήτη με πάνω από 4 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών, όπως εκτιμά η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά με θέα το ηλιοβασίλεμα του Ρεθύμνου. Οι ομορφιές της Ελλάδας και τα πολυτελή ξενοδοχεία με τις άριστες υπηρεσίες έχουν φέρει την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου σε διπλάσια ποσοστά από τον παγκόσμιο μέσο όρο, τονίζει η Έλενα Κουντουρά, στο 7% περίπου.

Το αεροδρόμιο στο Καστέλι θα απογειώσει το τουριστικό προϊόν της Κρήτης, αφού σήμερα οι απευθείας πτήσεις που φέρνουν μακρινούς ταξιδιώτες στην Ελλάδα, προσγειώνονται μοναχά στην Αθήνα με το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στην Κρήτη να ανοίγει τα φτερά στον τουρισμό για να πετάξει σε νέα ύψη με δεδομένο ότι το πεπερασμένων δυνατοτήτων υφιστάμενο αεροδρόμιο Ηρακλείου, αναδεικνύεται πρώτο σε πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό το καλοκαίρι στην Ελλάδα και σε τέταρτο ανά την Ευρώπη!

Κομβικής σημασίας και η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ με τη μετατροπή του απ’ άκρη σ’ άκρη σε έναν σύγχρονο ευρωπαϊκών προδιαγραφών αυτοκινητόδρομο για να καλυφθούν επάξια οι ανάγκες μόνιμων κατοίκων και τουριστικού κλάδου.

Οι αναπτυξιακές αυτές προοπτικές στις υποδομές του νησιού έχουν φέρει την αρχή για σημαντικές επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα, ενώ οι προτάσεις που φτάνουν στο υπουργείο τουρισμού πέφτουν βροχή και αφορούν ποιοτικές επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα.

Κορωνίδα των ιδιωτικών επενδύσεων αυτή τη στιγμή είναι αυτή παγκόσμιου κολοσσού του τουρισμού που θα επενδύσει στην Κρήτη 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα ξεμπλοκάρουν σειρά ιδιωτικών σχεδίων ανάπτυξης που είχαν βαλτώσει για χρόνια.

Χρόνο με το χρόνο επεκτείνεται και η τουριστική περίοδος, ενώ το άνοιγμα στους μακρινούς ταξιδιώτες θα φέρει ώθηση στα έσοδα, αφού διαμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ξοδεύουν περισσότερο.

Η Έλενα Κουντουρά υπογραμμίζει ότι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός που ενέχει το 20% του εθνικού ΑΕΠ, απασχολεί 1 εκατομμύριο κατοίκους της Ελλάδας και με ναυαρχίδα την Κρήτη, θα τονώσει και άλλους τομείς της οικονομίας, όπως το εμπόριο, ο πρωτογενής τομέας και οι εξαγωγές ως γέφυρα ανάπτυξης.

Σχολιάστε