ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Η μεγαλύτερη αύξηση ανέργων στην Ισπανία για τον Αύγουστο από το 2010 λόγω της λήξης της μεγάλης τουριστικής περιόδου

Παραδοσιακά, κατά τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού στην Ισπανία, οι θέσεις εργασίας μειώνονται λόγω της λήξης της μεγάλης τουριστικής περιόδου. Η φετινή χρονιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση, ωστόσο αντίθετα αποτέλεσε το χειρότερο Αύγουστο των τελευταίων εννέα ετών.

Συγκεκριμένα, στο τέλος του προηγούμενου μήνα, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 1,81% σε σχέση με τον Ιούλιο, ήτοι 54.371 άτομα. Παρά τις εν λόγω αρνητικές τιμές, οι συνολικά εγγραφόμενοι άνεργοι στην Ισπανία φθάνουν τους 3.065.804 εκατομμύρια, ο χαμηλότερος αριθμός ανέργων στο τέλος του Αυγούστου, τα τελευταία δέκα χρόνια.

Αναφορικά με τους τομείς της οικονομίας, αύξηση των απασχολούμενων σημειώθηκε στον αγροτικό τομέα, καθώς η ανεργία μειώθηκε κατά 6.655 άτομα, ενώ μεγάλη αύξηση της ανεργίας παρατηρήθηκε στον τομέα των υπηρεσιών, δεδομένου ότι σημειώθηκαν 45.707 περισσότεροι άνεργοι από ότι τον Ιούλιο. Απεναντίας, ο τομέας της βιομηχανίας αύξησε τους ανέργους κατά 11.365 ενώ ο βιομηχανικός τομέας απασχόλησε 7.756 εργαζομένους λιγότερο. Επίσης, διαφορές παρατηρήθηκαν και στις διαφορετικές Κοινότητες της χώρας. Στη Μαδρίτη, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 2% σε σχέση με τον Ιούλιο αλλά ήτανε μειωμένος κατά 2,6% αναφορικά με τον ίδιο μήνα του 2017.

Σχολιάστε