ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Η Goldman Sachs προβλέπει τουριστική αναγέννηση το 2022

Eιδικοί από την Goldman Sachs αναμένουν τουριστική αναγέννηση από το δεύτερο μισό του 2022, με τα νομίσματα μπατ της Ταϋλάνδης, δολάριο της Ν. Ζηλανδίας και τα αιγυπτιακά κεφάλαια να είναι στα κορυφαία «στοιχήματά» τους, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η εταιρία προβλέπει ότι η οικονομική ανάκαμψη υποβοηθούμενη από τις κατασκευές θα υποκινηθεί από την αναψυχή και τον τουρισμό καθώς οι διεθνείς επισκέπτες θα επιστρέφουν μετά από 2 χρόνια ακινησίας που επέβαλε η πανδημία.

Πιστεύουμε ότι θα δούμε μια μετάβαση προς μια ανάκαμψη καθοδηγούμενη από τις υπηρεσίες και τα ταξίδια, και η αναψυχή θα αποτελέσει σημαντικό μέρος σε αυτό μόλις αρχίσει να ξεθωριάζει το κύμα της παραλλαγής Όμικρον, δήλωσε ένας από τους επικεφαλής  παγκόσμιας έρευνας συναλλάγματος, ισοτιμιών και στρατηγικής για τις αναδυόμενες αγορές της Goldman.

Στην Ταϋλάνδη, όπου ο τουρισμός αντιπροσώπευε το ένα πέμπτο της οικονομίας της χώρας προ πανδημίας, η κυβέρνηση σκοπεύει να διαχειριστεί τον κορωνοϊό ως επιδημία το 2022 συνεχίζοντας τις κανονικές δραστηριότητες, αυξάνοντας τους εμβολιασμούς και μειώνοντας τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, δήλωσε υψηλός αξιωματούχος της Υγείας την Τρίτη.

Στην Ισπανία υπάρχουν σημάδια επαναφοράς της βιομηχανίας, με τους τουρίστες να δαπανούν 678% περισσότερα το Νοέμβριο έναντι των αντίστοιχων δαπανών τους ένα χρόνο πριν.

Σχολιάστε