ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η SAS ακύρωσε χιλιάδες καλοκαιρινές πτήσεις λόγω έλλειψης προσωπικού

Η SAS ακύρωσε συγκεκριμένα 4.000 καλοκαιρινές πτήσεις λόγω έλλειψης προσωπικού αυτό το καλοκαίρι! Πτήσεις που αντιπροσωπεύουν περί το 5% του συνόλου των πτήσεων (δηλαδή 4.000 από τις 75.000) που περιλάμβανε ο αρχικός της προγραμματισμός για το Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Τόσο οι ελλείψεις προσωπικού όσο και οι καθυστερήσεις στην παράδοση αεροσκαφών, ευθύνονται για τις ακυρώσεις των πτήσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρίας, John Eckhoff. Ο κ. Eckhoff επισήμανε ότι πολλοί εργαζόμενοι της εταιρίας περνούν από εκπαίδευση ασφάλειας ή ανανεωμένα μαθήματα σε προσομοιωτή, και το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές προσλήψεις έπειτα από τις απολύσεις και παραιτήσεις προσωπικού κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η SAS αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και έχει περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των πιλότων της από την έναρξη της πανδημίας. Η εταιρία προέβη επίσης σε δομικές αλλαγές και, μεταξύ άλλων, ίδρυσε θυγατρική στην οποία θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις πρόσληψης οι ενδιαφερόμενοι για θέσεις πιλότων και πληρώματος καμπίνας.

Σχολιάστε