ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Κέρδισε τις εντυπώσεις το Thessaloniki Food Basket στο Βερολίνο

Οι συνταγές των βραβευμένων chef ambassadors του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL «γοήτευσαν» και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Στο ελληνικό εστιατόριο Alas Mediterranean και στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ, παρουσία δημοσιογράφων, food bloggers, τουριστικών πρακτόρων και επιχειρηματιών εστίασης, παρουσιάστηκε το Made In Thessaloniki FOOD BASKET, που δημιουργήθηκε πρόσφατα με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών, Detrop 2017.

Οι συνταγές των βραβευμένων chef ambassadors του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL,  Νίκου Τζούμα, Ανδρέα Κλαυδιανού και Ιωάννας Θεοδωρακάκη, τις οποίες εμπνεύστηκαν βασισμένοι στα προϊόντα του καλαθιού «γοήτευσαν» και τους  πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Το Καλάθι των τοπικών προϊόντων της Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται στη διεθνή τουριστική έκθεση που διεξάγεται στο Βερολίνο μέχρι τις 12 Μαρτιού, στο περίπτερο του ΕΟΤ, αποσκοπώντας στη στοχευμένη παρουσίαση της πόλης στη γερμανική αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του 2015, οι Γερμανοί τουρίστες κατέλαβαν την 4η θέση σε σχέση με τον αριθμό των διανυκτερεύσεων στη Θεσσαλονίκη. Η επιλογή αυτή, σύμφωνα και με ανάλογη έρευνα, βασίστηκε τόσο στην προσωπικότητα  της πόλης, όσο και στη γαστρονομική της ταυτότητα.

 

Σχολιάστε