ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Καταγγελία επιβάτη για το Champion Jet 2 και η στάση του Υπουργείου Ναυτιλίας

Στο holidaynews.gr απευθύνηθηκε με επιστολή του,επιβάτης από Πειραιά για Νάξο με το champion jet του εφοπλιστή Ηλιόπουλου.Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή διαμαρτυρίας που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ όψιν και απο τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΕΝ.
Η επιστολή αναλυτικά : 
Είμαι τακτικός επιβάτης πλοίων και αεροσκαφών λόγο και της επαγγελματικής μου ιδιότητας.
Την 26/5/2018 και ώρα 07:00 αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά το ταχύπλοο champion jet 2 για Νάξο στο οποίο και ήμουν επιβάτης. Τα προβλήματα άρχισαν πριν καν επιβιβαστούμε. Ψάχναμε στο λιμάνι του Πειραιά το champion jet 1, για το οποίο είχαμε εκδοσει εισιτήριο εγώ και ο συνεργάτης μου, και μάθαμε στο λιμάνι εκ των υστέρων ότι αντικαταστάθηκε με άλλο ταχύπλοο της ίδιας εταιρίας.
Δεν ενημερωθήκαμε με κανέναν τρόπο για την αλλαγή αυτή, ενώ τα στοιχεία μας ήταν στη διάθεσή της εταιρείας. Αφού οριακά εντωπίσαμε το πλοίο και επιβιβάστηκαμε αντιμετωπίσαμε έναν Γολγοθά με τις θέσεις.
Οι εργαζόμενοι του πλοίου σχεδόν με ύφος 1000 καρδιναλίων  μας “πετάξαν” σε θέσεις διαφορετικές από αυτές που αναγράφονταν στα εισιτήρια μας.
Συγκεκριμένα, είχαμε θέσεις αριθμημένες μαζί με τον συνεργάτη μου και καταληξαμε σε άλλες θέσεις ο ένας μακριά από τον άλλον κάτι που λογικά συνέβη και με άλλους επιβάτες.
Το σοβαρό όμως δεν ήταν αυτό,διότι λίγο μετά τον απόπλου, η υποχρεωτικη ενημέρωση (βάση νομοθεσίας) για τα σωστικά μέσα του πλοίου, ήταν αδύνατη. Το ενημερωτικο βίντεο “κόλησε” και  διακόπηκε βιαίως χωρίς εξηγήσεις από το πλήρωμα ή άλλη αντίστοιχη ενημέρωση και αντικαταστάθηκε με κινούμενα σχέδια !!!!
 
Ουσιαστικά, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η ενημέρωση μας για ένα θέμα υψίστης σημασίας, που αφορουσε τη σωματική μας ακεραιότητα,και την ασφάλεια στην θάλασσα, μη γνωρίζοντας πως πρέπει να αντιδράσουμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. 
Η ασυνέπεια της εταιρίας δεν σταμάτησε ούτε σε αυτό,αφού υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στην άφιξη μας,με πολλαπλές για μας συνέπειες μιας και ο λόγος του ταξιδιού ήταν επαγγελματικός.
Η άφιξη στο λιμάνι τις Νάξου πραγματοποιήθηκε 11:50 π.μ.(5 ώρες παρά δέκα λεπτά), ενώ η ενημέρωση υπευθύνων της εταιρείας σας ήταν πως το ταξίδι θα διαρκούσε 3:30 ώρες.
 Σε αναφορά μας ήδη προς την πλοιοκτήτρια εταιρία επισημάναμε ότι “Επιλέξαμε την εταιρεία σας για να φτάσουμε το γρηγορότερο δυνατό στη Νάξο, για μείζονος σημασίας επαγγελματική συνάντηση με δημοσιογράφο του νησιού, πράγμα που δεν έγινε ποτέ και μας εξέθεσε ανεπανόρθωτα σε επαγγελματικό επίπεδο.
Τόσο εγώ όσο και ο συνεργάτης μου ζητάμε την πλήρη αποζημίωση για την μη τήρηση της προγραμματισμένης ώρας άφιξης στον προορισμό μας, τη ταλαιπωρία που βιώσαμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού καθώς και στο ότι τέθηκε σε κίνδυνο η σωματική μας ακεραιότητα με την μη ύπαρξη ενημερωτικού βίντεο για τα σωστικά μέσα του πλοίου.”
 
Σημείωση holidaynews.gr 
A) Όλα τα στοιχεία του επιβάτη που κάνει την δημόσια καταγγελία είναι στην διάθεση της δνσης συνταξης του site.
 
B) To θέμα της καθυστέρησης και της αλλαγής σκάφους είναι θέμα για το οποίο θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις η εταιρία.
Γ) Το θέμα που έχει τεράστια ευθύνη το ΥΕΝ και θα πρέπει να πάρει θέση, είναι η μη μετάδοση του φιλμ των σωστικών που είναι άγνωστο αν δεν προβλήθηκαν μόνο στον συγκεκριμένο πλού ή και σε άλλους.
Επειδή γίνεται αντιλυπτό ότι δεν τηρήθηκε η κείμενη νομοθεσία,προκύπτουν ερωτήματα,όπως αν ελέγχονται οι ναυτιλιακές εταιρίες για την συνεπή μετάδοση αυτών των οδηγιών.Ποιος τις ελέγχει,κάθε πότε, κ.ο.κ
Δ) Το holidaynews.gr δεσμεύεται ότι θα φιλοξενήσει την οποιαδήποτε θέση τόσο του Υπουργείου και της αρμόδιας υπηρεσίας, όσο και της θιγόμενης πλοιοκτήτριας εταιρίας,εφ όσον θελήσουν να δώσουν αμφότεροι,δημόσια εξηγήσεις μέσω του site μας που προχώρησε στην δημοσίευση της καταγγελίας.
 
Εκ της δ/νσης σύνταξης.
Κ.Σ

Σχολιάστε