ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Κατακραυγή για την απόφαση των ΗΠΑ να μην ανοίξουν τα υπερατλαντικά ταξίδια

Οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να χαλαρώσουν τους εν ισχύ ταξιδιωτικούς περιορισμούς στα υπερατλαντικά δήλωσε χθες εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, αποδίδοντας την απόφαση αυτή στις ανησυχίες που προκαλεί η παραλλαγή Δέλτα τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Η είδηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τις ταξιδιωτικές εταιρίες, οι οποίες καλούν το Λευκό Οίκο να επανεξετάσει τα σχέδιά του.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος Δημόσιων Σχέσεων και Πολιτικής της ένωσης US Travel Association, Tori Emerson Barnes, οι σκληροί κανονισμοί συνόρων οι οποίοι απαγορεύουν τους Βρετανούς να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για περισσότερο από ένα χρόνο, δεν έχουν συμβάλλει στην πρόληψη εισόδου της παραλλαγής Δέλτα στις ΗΠΑ και κάλεσε την κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου να επανεξετάσει την απόφασή της πολύ σύντομα και να ανοίξει και πάλι τα διεθνή ταξίδια στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, ξεκινώντας με αερογέφυρες μεταξύ των ΗΠΑ και χωρών με παρόμοια ποσοστά εμβολιασμών.

Επί του παρόντος, το 60,98% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει εμβολιαστεί πλήρως και ακολουθεί την πρόοδο του Ην. Βασιλείου που έχει αντίστοιχο ποσοστό εμβολιασμένων 70,5%.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών Kit Malthouse εξέφρασε την απογοήτευσή του που τα υπερατλαντικά ταξίδια φαίνεται απίθανο ότι θα ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι.

Σχολιάστε