ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

“Κόβουν το βήχα” του Σπίρτζη για το αεροδρόμιο στο Καστέλι οι κάτοικοι

Παντιέρα σηκώνουν οι κάτοικοι στα χωριά του Καστελλίου, δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψουν την κατασκευή του αεροδρομίου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου «ΚΥΠΕΡΑΣ» είναι σαφής, κάνοντας λόγο ακόμα και για προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο (βλ. παρακάτω).

Έστω κι έτσι το κίνημα κατά του παράλογου και πανάκριβου έργου φαίνεται να παίρνει άλλες διαστάσεις με πιο μαχητικές διαθέσεις από την πλευρά των κατοίκων.

Και έστω και αν κάποιοι αρχικά ήθελαν το αεροδρόμιο αποσκοπώντας σε αποζημιώσεις τύπου… Αποσελέμη τώρα βλέπουν πως ο θησαυρός αποδεικνύεται… άνθρακας.

Οι περισσότεροι εκ των κατοίκων του Ευαγγελισμού, όπως και ο πρόεδρος της Κοινότητας, δηλώνουν σαφώς πως πλέον δεν θα παραδώσουν τις εκτάσεις τους «σε καμία τιμή» κόβοντας τη φόρα στον Σπίρτζη που αφήνει να εννοηθεί ότι θα δώσουν κατιτίς παραπάνω.

Ταυτόχρονα, οι φωνές για το παράλογο και επικίνδυνο έργο αυξάνονται και σύντομα αναμένονται τοποθετήσεις και από τους πλέον ειδικούς, τους πιλότους, που θα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το σχεδιαζόμενο αεροδρόμιο…

Από την άλλη μπορεί ο Σπίρτζης και ο Δέδες να διαφημίζουν το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά από το άλλο μέτωπο, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (απ’ όπου ζητάμε 180 εκατομμύρια ευρώ) δεν υπάρχει ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Φήμες μάλιστα αναφέρουν πως οι τραπεζίτες εκεί, έχουν λάβει πολύ καλή ενημέρωση για τις τεράστιες επισφάλειες του έργου και το θέμα έχει κολλήσει για τα καλά…

Και ως γνωστόν χωρίς λεφτά αεροδρόμιο δεν φτιάχνεται, όσες αβανταδόρικες συνεντεύξεις και να κάνεις στον υπουργό ή στους υπηρεσιακούς του παράγοντες…

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιοκτητών & Κατοίκων περιοχής Ευαγγελισμού Πεδιάδος «ΚΥΠΕΡΑΣ»:

«Ύστερα από τις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις και την απροκάλυπτη κοροϊδία σε βάρος μας, την ωμή καταπάτηση κάθε έννοιας Δημοκρατίας και Δικαίου και σεβόμενοι την αξιοπρέπειά μας, την νοημοσύνη μας και την μνήμη των γονέων μας οι οποίοι μόχθησαν να μας παραδώσουν τη γη αυτή, αλλά και τις ομόφωνες αποφάσεις μας στις κινητοποιήσεις του Απριλίου, δηλώνουμε ότι:

Αεροδρόμιο σε βάρος μας δεν θα γίνει. Θα εμποδίσουμε, με ότι χρειαστεί, την δημιουργία του έργου.

Θα υπερασπιστούμε τη γη μας με όλα τα μέσα. Δεν θα αφήσουμε να την καταλάβουν, αποβάλλοντάς μας. Οι αίολες δικαστικές αποφάσεις δεν θα μας πτοήσουν.

Δεν θα καταλήξουμε ακτήμονες άνεργοι και ζητιάνοι κοινωνικών επιδομάτων και να ζούμε στον θόρυβο και στα καυσαέρια.

Τέλος η κοροϊδία και η περιφρόνηση της νοημοσύνης μας.

Η ευθύνη για ότι προκύψει από την δίκαιη οργή μας, ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην κυβέρνηση.

Δεν πρόκειται να παραστούμε από δω και στο εξής, σε στημένες δίκες, των οποίων η απόφαση είναι γνωστή από πριν.

Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα που προβλέπουν οι νόμοι, το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Το πρώτο βήμα θα το κάνουμε στις 18 Σεπτεμβρίου, απέχοντας όλοι από τις δικάσιμες για τα τμήματα 21 και 22 ενώ θα επιδώσουμε επιστολή προς τον προϊστάμενο του Εφετείου, η οποία θα κοινοποιηθεί παντού».

Σχολιάστε