ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στη Μαγνησία

Έχει ξεμπλοκαριστεί, μετά από περίπου 20 χρόνια, η μεγάλη τουριστική επένδυση των 100 εκατ. ευρώ στη νησίδα Αλατάς στον Παγασητικό κόλπο από τους Κύπριους επενδυτές της United Five Developments S.A. μετά τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας επί της εισήγησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χωρικού Σχεδιασμού, Κώστας Χαλέβα, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους Κύπριους επενδυτές, οι επενδυτές τροποποιούν την αρχική μελέτη που τους είχε μπλοκάρει το Συμβούλιο της Επικρατείας και αντί για το αρχικό πλάνο που προέβλεπε την κατασκευή resort, η επένδυση θα αφορά την κατασκευή συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών προς εκμετάλλευση. Δικαστική απεμπλοκή σηματοδοτεί για τη μεγάλη τουριστική επένδυση της τάξης των 30 εκατ. ευρώ, που είχε δρομολογήσει η Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού στις Νηές Μαγνησίας (παραθαλάσσιος οικισμός κοντά στον Αλμυρό), η οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου, ο οποίος αναγνώρισε ότι η έκταση ανήκει στη Μητρόπολη και το Δημόσιο δεν μπορεί να εγείρει αξιώσεις.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε υλοποίηση της επένδυσης από την Dolphin Capital Investors, αλλά το project είχε μπλοκαριστεί νομικά για το συγκεκριμένο ζήτημα (ιδιοκτησιακό καθεστώς) από το 2010. Τα σχέδια προβλέπουν τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, άνω των 850 κλινών.

Σχολιάστε