ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Μετατροπή δύο κτηρίων σε 5άστερα boutique ξενοδοχεία στην πόλη του Ηρακλείου

Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Ηρακλείου, εγκρίθηκε η μετατροπή δύο κτηρίων, που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου της Κρήτης, σε 5άστερα ξενοδοχεία, από την MS WHITE HOSPITALITY.

Συγκεκριμένα:

1. Εγκρίθηκε το αίτημα της MS WHITE HOSPITALITY για αλλαγή χρήσης σε 5άστερο ξενοδοχείο, η στατική ενίσχυση και η αλλαγή όψεων στο πενταώροφο κτήριο (φωτογραφία) με υπόγειο επί των οδών 1770 και Αποκορώνου, υπό τους ακόλουθους όρους:

α. Οι εκσκαφικές εργασίες για τη στατική ενίσχυση και την κατασκευή πισίνας, θα πραγματοποιηθούν υπό την επίβλεψη αρχαιολόγου που θα προσληφθεί λόγω του προϋπολογισμού του από το ίδιο το έργο. Εάν εντοπιστούν αρχαιότητες θα πραγματοποιηθεί σωστική ανασκαφική έρευνα από εξειδικευμένους τεχνίτες ανασκαφής με δαπάνη του έργου.

β. Στο δώμα του κτηρίου να μην τοποθετηθούν, ντεπόζιτα, κεραίες, στέγαστρα ή κατασκευές που θα μετατρέπουν το χώρο σε κλειστό.

γ. Για οποιαδήποτε άλλη αλλαγή ή μελλοντική προσθήκη θα ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη της ΕΦΑ Ηρακλείου. Το νέο ξενοδοχείο θα διαθέτει 50 δωμάτια.

2. Εγκρίθηκε το αίτημα της MS WHITE HOSPITALITY για αλλαγή χρήσης σε 5άστερο ξενοδοχείο, η στατική ενίσχυση και η αλλαγή όψεων στο πενταώροφο κτήριο (φωτογραφία) με υπόγειο επί της Λ. Καλοκαιρινού 77 – 79 και της οδού Καζάνη 1, υπό τους ακόλουθους όρους:

α. Οι εκσκαφικές εργασίες για τη στατική ενίσχυση θα πραγματοποιηθούν υπό την επίβλεψη αρχαιολόγου που θα προσληφθεί λόγω του προϋπολογισμού του από το ίδιο το έργο. Εάν εντοπιστούν αρχαιότητες θα πραγματοποιηθεί σωστική ανασκαφική έρευνα από εξειδικευμένους τεχνίτες ανασκαφής με δαπάνη του έργου.

β. Στο δώμα του κτηρίου, λόγω της οπτικής επαφής με το ναό του Αγίου Μηνά, να μην τοποθετηθούν ντεπόζιτα, κεραίες, στέγαστρα ή κατασκευές που θα μετατρέπουν το χώρο σε κλειστό.

γ. Για οποιαδήποτε άλλη αλλαγή ή μελλοντική προσθήκη θα ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη της ΕΦΑ Ηρακλείου. Το  νέο ξενοδοχείο θα διαθέτει 22 δωμάτια.

Σχολιάστε