ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ν. Χαλκιαδάκης: “Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Μέχρι τις 20 Ιουνίου που θα έχουν ανοίξει όλοι θα ακούμε καλύτερες ειδήσεις”

Για το μέλλον του τουρισμού στην Κρήτη και γενικότερα στη Ελλάδα, μίλησε στο Holidaynews.gr, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Νίκος Χαλκιαδάκης
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Νίκος Χαλκιαδάκης

“Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Πέρυσι ξεκινήσαμε και τον Σεπτέμβριο μας κόπηκε η Μ. Βρετανία και η Ολλανδία. Πιστεύω ότι αν προχωρήσουν όλα σωστά θα πάμε καλά. Μέχρι τις 15-20 Ιουνίου που θα έχουν ανοίξει όλοι θα ακούμε καθημερινά καλύτερες ειδήσεις.”

Για τους αρνητές των εμβολίων στα ξενοδοχεία, ο ίδιος τονίζει:

“Σίγουρα δεν πρέπει να είναι κανείς αρνητής του εμβολίου. Για να προχωρήσουμε από εδώ και πέρα θα πρέπει να κάνουμε όλοι το εμβόλιο. Είναι το μόνο μας όπλο ενάντια στην πανδημία. Βέβαια όλοι οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία δεν προλαβαίνουν να κάνουν τα εμβόλια μέχρι το άνοιγμα. Εμείς θα απαιτήσουμε να γίνονται οι εμβολιασμοί. Το Υπουργείο Τουρισμού μας είπε ότι μετά τις ευπαθείς ομάδες θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται και οι ξενοδοχουπάλληλοι και αμέσως μετά όσοι έχουν άμεση σχέση με τον  τουρισμό. Πιστεύω σιγά σιγά ότι θα πειστούν και οι άπιστοι. Αναγκαστικά ο εργαζόμενος που δεν έχει κάνει το εμβόλιο θα πρέπει να κάνει self test για να δουλέψει. Σε ορισμένες επιχειρήσεις θα το πληρώνει η επιχείρηση, σε άλλες οι ίδιοι. Ίσως βέβαια το χορηγεί και το κράτος. Ακόμα δεν το γνωρίζουμε.”

Ο κ. Χαλκιαδάκης αναφέρθηκε και στις χώρες που δείχνουν ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

“Oι Γερμανοί δέιχνουν όπως πάντα έντονο ενδιαφέρον. Είναι το νούμερο ένα στήριξης στην Ελλάδα και μάλιστα ξεκινάμε δυναμικά με διεθνής πτήσεις από τις 13-16 Μαϊου με 5-6 καθημερινές πτήσεις. Οπότε πιστεύω ότι η Γερμανία θα είναι στο τέλος η μεγαλύτερη αγορά. Έπειτα είναι η Γαλλία, Ρωσία.”

Σχολιάστε