ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Έως 5 δισ. δολάρια μείωση στα έσοδα των αεροπορικών εταιρειών λόγω κορονοϊού

Οι εκτεταμένες ακυρώσεις αεροπορικών πτήσεων εξαιτίας της επιδημίας του κορονoϊού αναμένεται να μειώσουν 4 – 5 δισ. δολάρια τα έσοδα του κλάδου παγκοσμίως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (International Civil Aviation Organization – ICAO).

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο ICAO αναφέρει ότι 50 αεροπορικές εταιρείες έχουν περιορίσει σημαντικά τις δραστηριότητές τους, ενώ ακόμη 70 έχουν αναστείλει πλήρως τις διεθνείς πτήσεις τους από και προς την Κίνα, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί κατά 80% η αεροπορική μεταφορική δυναμικότητα των διεθνών αερομεταφορέων από και προς τη χώρα και κατά 40% η αντίστοιχη μεταφορική δυναμικότητα των κινεζικών αεροπορικών εταιρειών.

Η μείωση 4 – 5 δισ. δολαρίων που αναμένεται να δεχθούν τα έσοδα του αεροπορικού κλάδου παγκοσμίως οφείλεται στη συνολική μείωση της τάξης του 40% στις μετακινήσεις επιβατών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, ποσοστό που μεταφράζεται σε σχεδόν 20.000.000 λιγότερους επιβάτες από τον αριθμό που ανέμεναν οι αεροπορικές εταιρείες.

Η χώρα που έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την κατακόρυφη μείωση των αεροπορικών μετακινήσεων είναι η Ιαπωνία, η οποία έχει δει τη συνολική διεθνή εναέρια κυκλοφορία της να μειώνεται κατά 16% τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ICAO, το πρώτο τρίμηνο του 2020 η Ιαπωνία θα «απωλέσει» τουριστικά έσοδα ύψους 1,29 δισ. δολαρίων λόγω της μείωσης στις αφίξεις Κινέζων επιβατών, ενώ σημαντικές θα είναι οι απώλειες και της Ταϊλάνδης, που υπολογίζονται σε 1,15 δισ. δολάρια.

Σχολιάστε