ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ξεκινά σήμερα τα δρομολόγια το πλοίο που θα ενώνει Κίσσαμο με Πειραιά

Μετά από μισό χρόνο η Κίσαμος αποκτά και πάλι ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα Κύθηρα και τον Πειραιά.

Με διάχυτη τη χαρά και την αισιοδοξία στα πρόσωπα όλων των παρευρισκόμενων έγινε ο καθαγιασμός στο πλοίο ΙΟΝΙΣ της Ναυτικής Εταιρείας “ΑΒΛΕΜΩΝ”, το βράδυ της Πέμπτης 26/10 στο λιμένα του Πειραιά. Παρόντες ήταν οι πλοιοκτήτες κ. Πολυχρόνης Τουρλομούσης και κ. Γιώργος Τσαϊλάς με τις οικογένειές τους, οι Βουλευτές κ. Δρίτσας, κα. Σταματάκη και κ. Κατσαφάδος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χατζηπέρος, ο Υπαρχηγός του Λ.Σ. Αντιναύαρχος κ. Παρασκευάς και ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης που έκανε και σχετικό χαιρετισμό.

Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς, Κυθήριοι, Αντικυθήριοι, Κισσαμίτες, παράγοντες της ναυτιλίας και του εφοπλιστικού κόσμου, δημοσιογράφοι και εκδότες. Τον αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς π. Νήφων Καπογιάννης μαζί με άλλους Ιερείς. Οι πλοιοκτήτες προσέφεραν πλούσια κεράσματα σε όλους και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό αφού όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι το ΙΟΝΙΣ μαζί με το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ αποτελούν εγγύηση για την αναβάθμιση της συγκοινωνίας των Κυθήρων.

Μετά το χαιρετισμό του Δημάρχου, το λόγο έλαβε εκ μέρους των πλοιοκτητών ο κ. Γιώργος Τσαϊλάς που εξήρε το ρόλο του Δημάρχου στην επίλυση του ακτοπλοϊκού προβλήματος λέγοντας χαρακτηριστικά “ο Δήμαρχος μας βοήθησε πάρα πολύ”, κάτι που αποτελεί και μια απάντηση προς όσους κατηγορούσαν τη Δημοτική Αρχή για αδράνεια στο ακτοπλοϊκό.

Το πλοίο ξεκινά τα δρομολόγιά του την Παρασκευή 27/10 και η αρχική του σύμβαση είναι για τρεις μήνες, μέσα στο διάστημα των οποίων θα γίνει και ο διαγωνισμός για όλη τη δρομολογιακή περίοδο μέχρι 31/10/2018. 

Ιδιαίτερη και αυστηρή αναφορά έκανε ο Δήμαρχος σχετικά με διάφορες φωνές που ακούστηκαν πρόσφατα για εκδήλωση ενδιαφέροντος στη γραμμή από “απολιθώματα του παρελθόντος” όπως είπε, φωτογραφίζοντας ευθέως το ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ, δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει υποβάθμιση των γραμμών αλλά θα δίνει διαρκώς μάχη για την αναβάθμισή τους. Στο τέλος προσέφερε στον εορτάζοντα Πλοίαρχο Cpt Δημήτριο Λαδά μια εικόνα του Αγίου Νικολάου

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του αναφέρθηκε διεξοδικά στο μέχρι σήμερα υπάρχον πρόβλημα ενώ ευχαρίστησε τους νέους πλοιοκτήτες για την μέχρι σήμερα συνεισφορά τους στο μακρόνιο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνιακής σύνδεσης των νησιών μας, ενώ τόνισε ιδιαίτερα την συμβολή του Υφυπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού στην αίσια έκβαση της ολοκλήρωσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Πηγή: kithiraikanea

Σχολιάστε