ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΟΛΘ: Αποσφραγίστηκαν οι οικονομικές προσφορές από το ΤΑΙΠΕΔ

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία αποσφράγισης των τριών δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την διάθεση ποσοστού 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΘ Α.Ε., τις οποίες κατέθεσαν οι εταιρείες:

International Container Terminal Services Inc.
The Peninsular and Oriental Stream.
Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments LTD και Terminal Link SAS.
Όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου ανοίχτηκαν οι προσφορές και σύμφωνα με τους όρους της ανωτέρω διαδικασίας, ζητήθηκε η υποβολή βελτιωτικών προσφορών. Προσφορές οι οποίες θα αξιολογηθούν σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ.

Με το άνοιγμα των προσφορών ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος και ακολουθούν άλλοι δύο. Πιο συγκεκριμένα:

Δεύτερος κύκλος

Στον β’ κύκλο της διαδικασίας θα κληθούν ο πρώτος και ο δεύτερος σε ύψος προσφορών. Μπορεί να κληθεί και ο τρίτος εφόσον η προσφορά του είναι το 80% και πάνω της προσφοράς του δεύτερου πλειοδότη. Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr από την αγορά θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα περάσουν στον δεύτερο κύκλο και οι τρεις. Εκεί θα υπάρχουν νέες προσφορές αφού βάσει της προκήρυξης όποιος περνάει στον επόμενο γύρο θα πρέπει να κάνει καλύτερη προσφορά από την προηγούμενη δική του «έστω και για ένα ευρώ παραπάνω».

Τρίτος κύκλος

Στον τρίτο κύκλο θα περάσουν ένας ή μπορεί και ο δεύτερος σε ύψος προσφοράς. Για να περάσει όμως ο δεύτερος θα πρέπει η προσφορά του να μην έχει διαφορά μεγαλύτερη από το 10% σε σχέση με εκείνη του πρώτου. Στη φάση αυτή θα βγει ο «νικητής» της διαδικασίας.

Ακολουθεί η κατακύρωση της συμφωνίας παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Επιτροπή Ανταγωνισμού και μετά πάει προς ψήφιση στη Βουλή.

Η παραχώρηση του 67% της ΟΛΘ ΑΕ στην πλειοδότρια εταιρεία. αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr η συμφωνία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2017 και να έχει εγκατασταθεί ο πλειοδότης. Οι αισιόδοξοι είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα λήξει η υπόθεση αρχές Νοεμβρίου με τους πιο συντηρητικούς να συμπληρώνουν το….νωρίτερο.

Πηγή: newmoney.gr

Σχολιάστε