ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ

Ο Δήμαρχος Ρόδου στη Μάλτα για την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ πέντε πόλεων των ιπποτών του Αγίου Ιωάννου

Ο Δήμαρχος Ρόδου κος. Φώτης Χατζηδιάκος βρίσκεται στη Μάλτα μετά από πρόσκληση του Δημάρχου τoυ Δήμου Birgu για την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας των πέντε ιστορικών πόλεων Ρόδου, Birgu, Amalfi (Ιταλία), Saint Tropez (Γαλλία), και Bodrum (Τουρκία), οι οποίες μοιράζονται κοινή κληρονομιά με την ιστορία των Ιπποτών του Τάγματος του Αγ. Ιωάννου.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο γκαλά τουρισμού που οργανώνεται από το Ινστιτούτο Μεσογειακού Τουρισμού (ΙΜΤ) της Μάλτας με στόχο την προώθηση του Τουρισμού ως ένα όχημα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Μεσογείου. Ανάμεσα στους στόχους του συμφώνου είναι και η δημιουργία ενός «μονοπατιού» στη θάλασσα, σχετικό με τους Ιππότες του Αγ. Ιωάννη, που θα μπορούν να ακολουθούν οι λάτρεις της Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης.

Ο κος Χατζηδιάκος την Πέμπτη 16 Μαρτίου παρευρέθη σε εκδήλωση στο προεδρικό μέγαρο την οποία διοργάνωσε η Πρόεδρος της Μάλτας Α.Ε. κα. Marie Louise Preca στο πλαίσιο της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσία και της Ελληνίδας Πρέσβειρας στη Μάλτα κας. Χρυσούλας Καρυκοπούλου-Φλαβιανού.  Σήμερα 17 Μαρτίου θα παρακολουθήσει το συνέδριο του ΙΜΤ με συμμετοχή 300 σπουδαίων προσωπικοτήτων του χώρου του τουρισμού από 32 διαφορετικές χώρες, ενώ το απόγευμα θα παρευρεθεί στη συνάντηση για την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας.

Σχολιάστε