ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ο επαναστατικός σχεδιασμός για τα αεροδρόμια στο μέλλον

Η μεγάλη καινοτομία που θα αλλάξει πλήρως τους διαδρόμους

Η αρχιτεκτονική των αεροδρομίων έχει μια ιστορία με σταθερό στυλ στον σχεδιασμό τους,και σπάνια μια πρόταση επανασχεδιασμού μπορεί να είναι πρωτοποριακή

Αλλά αυτός είναι ακριβώς ο στόχος του Henk Hesselink, ενός Oλλανδού επιστήμονα που εργάζεται στo Aεροδιαστημικό Κέντρο της χώρας του και θέλει να φέρει την απόλυτη καινοτομία.

Ονομάζοντάς τον «διάδρομο χωρίς τέλος», το δημιούργημα του Hesselink είναι ένας κυκλικός διάδρομος προσγείωσης με πάνω από τρία χιλιόμετρα σε διάμετρο.

Καθώς τα αεροπλάνα θα είναι σε θέση να προσεγγίζουν και να απογειώνονται από οποιαδήποτε κατεύθυνση γύρω από τον κύκλο, δεν θα χρειάζεται να δίνουν μάχες με τους πλευρικούς ανέμους. Στο μεταξύ, μέχρι τρία αεροσκάφη θα είναι σε θέση να απογειωθούν ή να προσγειωθούν ταυτόχρονα.

Χρησιμοποιώντας προσομοιωτές πτήσης και ψηφιοποιημένους υπολογισμούς για τον έλεγχο του αντισυμβατικού σχεδιασμού, έχουν διαπιστώσει ότι τα κυκλικά αεροδρόμια θα είναι πιο αποτελεσματικά από τα υπάρχoντα.

Με επίκεντρο τον τερματικό σταθμό, το αεροδρόμιο θα χρησιμοποιεί μόνο περίπου το ένα τρίτο της γης απ’ ότι το τυπικό αεροδρόμιο με την ίδια χωρητικότητα σε αεροπλάνα.

Επιπρόσθετο όφελος για εκείνους που ζουν κοντά σε αεροδρόμια, είναι το ότι οι αεροδιάδρομοι θα μπορούν να είναι πιο κατανεμημένοι και ο θόρυβος των αεροπλάνων πιο ανεκτός.

Η κατασκευή κυκλικών διαδρόμων παραμένει ακόμα στα χαρτιά, αλλά η έρευνα συνεχίζεται.

Πηγή: E-Radio.gr

Σχολιάστε