Uncategorized

Ο Μάριος Ηλιόπουλος κυρίαρχος του φετινού Καλοκαιριού στο Αιγαίο με την Seajets

O ταχύτερος δρόμος προς το Αιγαίο είναι αναμφισβήτητα η Sea Jets.

H πορεία της Seajets στη ναυτιλία ξεκινά το 1989 και, μετά την επίσημη είσοδό της στον χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας το 2002, συνεχίζει απρόσκοπτη έως και σήμερα. Διαθέτοντας έναν υπερσύγχρονο στόλο αποκλειστικά πλοίων υψηλής ταχύτητας, καλύπτει πάνω από 300 διασυνδέσεις λιμανιών από τον Πειραιά, τη Ραφήνα και την Κρήτη για τα νησιά των Κυκλάδων και του Αιγαίου.

Στον στόλο των 17 πλοίων που διαθέτει σήμερα η Seajets, τη θέση της ναυαρχίδας έχει το 87μετρο World Champion Jet, των 6.400 τόνων, το οποίο, με τους αεροπορικού τύπου κινητήρες του και τους 50 κόμβους της μέγιστης ταχύτητάς του, έχει μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, ως το ταχύτερο καταμαράν του πλανήτη, μαζί με το, επίσης ταχύτατο αλλά γιγαντιαίο Tera Jet, το οποίο είναι το μεγαλύτερο ταχύπλοο του κόσμου.

O Mάριος Ηλιόπουλος, ιδιοκτήτης της Sea Jets μίλησε καλεσμένος στην εκπομπή “Πυξίδα” του Κώστα Συλιγάρδου, έδειξε την αγάπη του προς την Κρήτη αλλά και την Σαντορίνη. Στην Κρήτη, όπως δήλωσε ο ίδιος η εταιρία έχει επενδύσει. Όλοι πρέπει να δούν την ομορφιά του τόπου, την ανθρωπιά, τους καταπληκτικούς ανθρώπους της περιοχής που αγκαλιάζουν τους επισκέπτες με την μοναδική τους φιλοξενία. Πλέον, έχουν επενδύσει και στις ημερήσιες εκδρομές από Κρήτη προς Σαντορίνη, όπου κάθε επισκέπτης θα γνωρίσει την άγρια ομορφιά του νησιού και θα το χαρακτηρίσει μοναδικό προορισμό.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η εταιρία του αντιμετωπίζει τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάποια νησιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το χάος που επικρατούσε στην Σαμοθράκη τον Αύγουστο, όπου χιλιάδες επισκέπτες και κάτοικοι ήταν αποκλεισμένοι και η Sea Jets ήταν εκεί, εξομαλύνοντας τις καταστάσεις και πλέον η μεταφορά πρός και από την Σαμοθράκη πραγματοποιείται κανονικά.

Ενώ, μίλησε και για την τιμητική διάκριση της Sea Jets, για την συνολική προσφορά της στους πληγέντες της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι της 23/7/2018. Το Tera Jet ήταν ένα από τα πρώτα πλοία που έσπευσαν στην περιοχή για να σώσουν ανθρώπους. Και, όλο το υπόλοιπο έτος, το 10% από κάθε εισιτήριο που κοβόταν στο πλοίο, πήγαινε στους πληγέντες της περιοχής! Με προσωπική του μέριμνα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμού και κοινωνικής ευαισθησίας, πρώτη άμεση κίνηση ήταν να συνδράμει με τις σωστικές λέμβους, μαζί με τους ναυτικούς της Seajets και τους τοπικούς αλιείς στην περισυλλογή των πλέον 600 συνανθρώπων μας που είχαν καταφύγει στη θάλασσα.

Χαρακτηρισιτκά δήλωσε: “Ηταν χρέος μας, χωρίς δεύτερη σκέψη, να προσπαθήσουμε να σώσουμε μαζί με τους ψαράδες τους συνανθρώπους μας. Η κοινωνική ευαισθησία πρέπει να αποτελεί πρότυπο για όλους μας, στο όραμα για την ένδοξη Ελλάδα μας”.

Στην συζήτηση που υπήρξε στην εκπομπή “Πυξίδα”, ο Μ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που υπάρχουν σε κάποια νησιά που δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Στις Κυκλάδες η Sea Jets έχει μία άγονη γραμμή, όπου εξυπηρετεί μικρά νησιά, όπως την Σχοινούσα, την Σίκινο, Την Ανάφη, την Κίμωλο, την Ηρακλειά, την Φολέγανδρο, το Κουφονήσι. Νησιά που έχουν πραγματικές ανάγκες, όπου οι κάτοικοι αντιλαμβάνονται το έργο της εταιρίας και οι ίδιοι θα κάνουν ότι μπορούν για ένα καλύτερο άυριο της χώρας μας.

Σχολιάστε