ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ

Πέντε εξαγγελίες για τον τουρισμό στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Κατά την εκφώνηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή το Σάββατο 20 Ιουλίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε θέματα που έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό:

– «H Αθήνα αποκτά σύντομα έναν νέο πόλο πολιτισμού και διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (φωτογραφία) επεκτείνεται και ενοποιείται με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αναγεννώντας τα Εξάρχεια, την Πατησίων και την Ομόνοια. Και θέλω να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που προσφέρθηκε ήδη να χρηματοδοτήσει τις πρώτες μελέτες για αυτό το εμβληματικό έργο που θα αλλάξει την όψη του κέντρου της Αθήνας.

– Το πρώην Βασιλικό Κτήμα στο Τατόι αξιοποιείται πολύπλευρα, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Μπορούμε να διαμορφώσουμε πρότυπες αγροδιατροφικές μονάδες. Να καταστήσουμε τους χώρους επισκέψιμους. Να ιδρύσουμε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες. Να διαμορφώσουμε τους κήπους. Να αποκτήσουμε καινούριες καθαρές διαδρομές περιπάτου για όλους τους Αθηναίους. Και η Βόρεια Αττική θα αποκτήσει έτσι καινούριο τουριστικό ενδιαφέρον.

– Στη Θεσσαλονίκη, ο χώρος της Διεθνούς Έκθεσης αλλάζει πλήρως και αναβαθμίζεται. Οι εγκαταστάσεις της εκσυγχρονίζονται και πλαισιώνονται από πράσινο. Στόχος είναι η πρωτεύουσα της Μακεδονίας να γίνει φωτεινή εξαίρεση στην τάση οι εκθέσεις να απομονώνονται σε απρόσωπες εγκαταστάσεις εκτός του αστικού ιστού. Ο χώρος της έκθεσης εντάσσεται, έτσι, όλο το χρόνο, στην εμπορική και πολιτιστική ζωή της πόλης.

– Το Υπουργείο Τουρισμού προωθεί ένα ευρύ δίκτυο για μαρίνες σε νησιά και επιλεγμένες τοποθεσίες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Και δίνει κίνητρα για τη νηολόγηση σκαφών αναψυχής που θα παραμένουν και θα συντηρούνται στην Ελλάδα.

– Το Υπουργείο Υγείας, έχει τη δική του συμβολή στον ιατρικό και ιαματικό τουρισμό. Μαζί με τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία μπορούν να ιδρύουν Κέντρα Παραθερισμού υψηλών προδιαγραφών για ξένους πολίτες τρίτης ηλικίας. Η Ελλάδα επιβάλλεται και μπορεί να γίνει πρωταγωνίστρια σε αυτό που αποκαλείται διεθνώς silver economy και να μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο κέντρο ευεξίας και καλής ζωής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ που αναρτήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 στο protothema.gr, το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάδειξη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου προβλέπει την ενοποίηση του με τα ιστορικά κτήρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του ανακαινισμένου κτηρίου που κάποτε φιλοξενούσε το ξενοδοχείο «Ακροπόλ Παλάς», που όλα βρίσκονται σε διπλανή απόσταση στην οδό Πατησίων, με σκοπό έτσι να εκτεθούν οι αρχαίοι θησαυροί που παραμένουν στα υπόγεια του γιατί δεν υπάρχουν χώροι.

Σχολιάστε