ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Σεμινάριο για τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου

Την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018, ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Bournemouth και τον Καθηγητή Δημήτρη Μπούχαλη, διοργανώνει σεμινάριο με έμφαση στη χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτομιών για την παροχή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών στις ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις. Ο χώρος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Το σεμινάριο θα έχει τέσσερις θεματολογίες: Α. Καινοτομία ως πηγή ανταγωνιστικότητας στον τουρισμό και τη φιλοξενία Β. Εξατομικευμένες υπηρεσίες και συμμετοχή στην δημιουργία της εμπειρίας του πελάτη Γ. Διαχείριση ταλέντου και στρατηγικές για ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών Δ. Smart tourism – καινοτομίες και «έξυπνοι» προορισμοί.

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των ξενοδοχείων, τουριστικών οργανισμών και τουριστικών προορισμών θα εξαρτηθεί στο μέλλον από την ικανότητά τους να διαχειριστούν τους πόρους τους αποτελεσματικά και με στρατηγικό σχεδιασμό. Υπάρχει ήδη η ανάγκη να κάνουν χρήση της τεχνολογίας και των καινοτομιών τεχνολογίας, ώστε να δημιουργήσουν και να επηρεάσουν τις εμπειρίες των πελατών τους, καθώς και να διαχειριστούν τους πόρους τους επικερδώς και με βιώσιμο τρόπο.

Αυτό το σεμινάριο θα παρουσιάσει τρόπους με τους οποίους οι επιχειρήσεις και οργανισμοί στον τουρισμό μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους. Θέματα που θα συζητηθούν εκτός άλλων αφορούν σε στρατηγικές σχεδιασμού του τουριστικού και ξενοδοχειακού προϊόντος με χρήση των νέων τεχνολογιών. Επίσης θα παρουσιαστούν παραδείγματα και στρατηγικές που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ρόδου στο σχεδιασμό εξατομικευμένων υπηρεσιών και προϊόντων.

Eμφαση θα δοθεί σε στρατηγικές διατήρησης προσωπικού και ταλέντου στα ξενοδοχεία ώστε να δημιουργήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών και την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών. Θα δοθεί έμφαση στις υπάρχουσες πληροφορίες και τη χρήση της τεχνολογίας με εφαρμογή στους προορισμούς για την κάλυψη των αναγκών των τουριστών. Το σεμινάριο είναι δωρεάν για τα ταμειακώς εντάξει μέλη του Συλλόγου και υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων για συμμετοχές εκτός συλλόγου με συμβολικό κόστος 60 ευρώ. Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης από τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου.

Σχολιάστε