EΚΘΕΣΕΙΣ

Στη Βαρσοβία η «Διπλωματία Πόλεων» για την προβολή της Θεσσαλονίκης

Παρότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση σε σειρά προτίμησης για τους Πολωνούς τουρίστες, η Θεσσαλονίκη παραμένει ένας σχετικά ανεξερεύνητος προορισμός.

Για την πόλη της Βαρσοβίας πέταξε σήμερα η αποστολή του δήμου Θεσσαλονίκης για την τουριστική προβολή της πόλης. Πρόκειται για τη δράση “Διπλωματία των Πόλεων” που συνεχίζεται και φέτος για τέταρτη χρονιά. Η Βαρσοβία είναι ο δεύτερος σταθμός για το 2017, προηγήθηκε το Τελ Αβίβ και θα ακολουθήσει το Άμστερνταμ.

Την  αποστολή, που αριθμεί περίπου 30 μέλη, με επικεφαλής το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τον Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρο Πέγκα, στελεχώνουν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, ξενοδοχείων, εμπορικών κέντρων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πόλης, που θα πάρουν μέρος στην παρουσίαση της  Θεσσαλονίκης ως τουριστικό προορισμό.

Στο πλαίσιο της αποστολής, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Westin Hotel, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στη Βαρσοβία και τον Ελληνο-πολωνικό Σύνδεσμο Εμπορίου και Επενδύσεων με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και στόχο την ενίσχυση του ρεύματος τουριστών από τη δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά της Πολωνίας.

Χορηγοί της δράσης είναι η Aegean Airlines και η πολωνική εταιρεία τηλεφωνίας Play, η οποία πλειοψηφικά ανήκει στην ελληνικών συμφερόντων εταιρεία συμμετοχών Olympia Group.

Σχολιάστε